Fruitbomen snoeien

Goed voor de tuin en lekker om van te genieten: fruitbomen! Om ervoor te zorgen dat u uitstekende kwaliteit en een hoog opbrengst krijgt, is het belangrijk om de voedselrijke bomen goed te snoeien. In dit artikel leest u hoe u fruitbomen het beste kunt snoeien, in welke periode van het jaar, hoe u het het beste aanpakt en met welke gereedschappen u het snoeien uitvoert.

Het snoeien van Fruitbomen

Het snoeien van fruitbomen is van groot belang om een goede opbrengst en kwaliteit te krijgen. Dit proces helpt de boom te produceren de juiste hoeveelheid van een vrucht. Doordat de toegenomen luchtcirculatie voorkomt het schimmel en een overvloed aan schade veroorzakende insecten. Met het snoeien van fruitbomen verwijdert u droog en zwak hout, waardoor de nieuwe scheuten meer kans hebben om op te groeien en bestaande takken sterker worden. Dit maakt de boom beter in staat om te bloeien en meer vruchten te produceren. Snoeien is ook belangrijk omdat het degradeert u overmatige en verwaarloosde bomen. Om ervoor te zorgen dat de boom gezond blijft, is het daarom aan te raden om ieder jaar te snoeien.

Hoe u de Fruitboom het beste kunt Snoeien

Het snoeien van fruitbomen is niet moeilijk, maar er zijn wel een paar basisregels die u moet volgen bij het uitvoeren van deze taak. Allereerst is het belangrijk om alleen te snoeien in de groeiperiode. Dit is meestal tussen de maanden maart en juli. Wanneer u begint met snoeien, zorg er dan voor dat u niet teveel afknipt, maar het snoeien gericht beperken tot uw doel. Voorkom dat u teveel van de houtige takken verwijdert, want deze bieden steun en behouden de kracht van de boom.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Bij het snoeien van de bomen, moeten twijgen en takken boven de 6-7 cm geknipt worden. Als u te laag knipt, verwijdert u eventueel essentiële structuur, waardoor de boom zwakker wordt en meer kwetsbaar voor ziekteproblemen. Het is daarom het beste om boven de 6-7 cm te knippen. Houd er rekening mee dat kleinere takken meestal rond 6 cm knippen, terwijl forsere takken ongeveer 12 cm gesnoeid worden. Allerlaatste moet u voorzichtig zijn met het snoeien van je fruitbomen. Als u meer dan 25-30 procent van de boom knipt, kan dit invloed hebben op de productie van vruchten en de groei van de boom.

Gereedschappen

Bij het snoeien van de bomen hebt u de juiste gereedschappen nodig. U heeft verschillende gereedschappen nodig, zoals een lopersword, kleinere snoeischaar voor het knippen van kleinere takken, scheermesjes voor het vastmaken van dikkere twijgen en snoeischaren om de stammen te knippen. Om er zeker van te zin dat de top van de boomen vrij wordt gehouden, is het aan te raden om tijdens het snoeien een klimhes te gebruiken. Een klimhes biedt u extra stabiliteit en beschermt u tegen de bovenste takken en de stam.

Overige tips

Het is ook belangrijk om een goed onderhoud uit te voeren na het snoeien van de bomen. Na het snoeien, kijkt u of er op grote takken bark loss gebeurd is. Indien dit het geval is, dan is het aan te raden de gebieden te smeren met een antischimmel-product. Daarnaast is het belangrijk om de boom regelmatig water te geven na het snoeien. Dit zal ervoor zorgen dat de boom al zijn energie in de bloei steekt.

Het snoeien van fruitbomen is een leuk en uitdagend klusje. Indien het goed wordt uitgevoerd, krijgt u in de volgende jaren de te oogsten vruchten. Zorg er daarnaast voor dat u de juiste gereedschappen gebruikt en dat u de juiste voorzorgsmaatregelen treft wanneer u veilig wilt werken. U zult zien dat met de juiste technieken, uw fruitbomen gezond en productief zullen zijn!

Plaats een reactie