Fruitbomen snoeien

Waarom Fruitbomen snoeien

Snoeien van Fruitbomen is belangrijk om een goed en gezond productie te garanderen. Het is nodig om de jonge twijgen, in het voorjaar, te verwijderen zodat zonlicht en lucht naar de nieuwe scheuten kan binnenkomen. Hierdoor kan de boom ook meer energie investeren in de productie van stukjes, vruchten en bladeren. Door het snoeien wordt de vorm van de boom verbed, hiermee kunt u er voor zorgen dat de productie hoger is en de kwaliteit van de productie beter.

Wanneer snoeien

Het beste moment om fruitbomen te snoeien is in het voorjaar, van maart tot april. Als de winter langer was of als het later in het voorjaar warm wordt, kun je ook later snoeien. Als het buitengesteld is aan de winterse kou, start het snoeien in het najaar, van oktober tot november. Als er bloemen aan de boom verschijnen, moet je de snoeiwerkzaamheden stopzetten om de vruchtzetting niet te verstoren. Om te bepalen welk seizoen het meest geschikt is om te snoeien, is het belangrijk om de klimaatomstandigheden en de structuur van de boom te bekijken.

Hoe te snoeien

De basisregel om toe te passen bij het snoeien van Fruitbomen, is dat je moet beginnen met het uitdunnen van de twijgen. Door de Fruitbomen rustig te snoeien, vergroot je de luchtstroom in de buurt van de vruchten. Verwijder ook oude takken die niet productief meer zijn. Controleer ook of er zieke of gebogen takken zijn die verwijderd moeten worden. Pak een gezonde stuk tak, voorzichtig bij de basis, om een snoeischijf en knip het. Steun je handen, terwijl je de stok vast houdt om de verwondingen aan de boom te voorkomen.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Gereedschappen

Er zijn verschillende geschikte gereedschappen die nodig zijn om je Fruitbomen op een goede manier te snoeien. De beste snoeigereedschappen zijn: een snoeischaar, een snoeizaag, handscheppen en rubberen handschoenen. De snoeischaar is het meest geschikt voor het uitdunnen van kleine takken. De snoeizaag is geschikt voor het verwijderen van grote twijgen. De handscheppen worden gebruikt om dode en verwelkte bloemen te verwijderen. Rubber handschoenen zijn geschikt om je handen en armen te beschermen tegen krassen en schrammen. Gebruik ook oogbescherming voor een meer effectieve en veilige snoei.

Conclusie

Fruitbomen snoeien is een belangrijke taak. Het is belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken, de juiste technieken toe te passen en het te doen in de juiste periode. Door de juiste technieken te gebruiken, krijgt de boom het juiste evenwicht van licht en lucht en genereert dit een betere productie. Als je je Fruitbomen op de juiste manier snoeit, krijg je een gezond rendement.

Plaats een reactie