Fruitboom Snoeien

Het snoeien en onderhouden van Fruitbomen is cruciaal voor de productiviteit van de boom. Fruitboom snoeien kan een eenvoudig klusje zijn als je de juiste technieken gebruikt. In deze gids ontdek je wat je precies moet weten om goed voor jouw fruitbomen te zorgen.

Wanneer Snoeien?

Het beste moment om Fruitbomen te snoeien, is in de late winter, net voordat het nieuwe groeiseizoen begint. In het vroege voorjaar kan je ook met het snoeien beginnen, maar als je te laat bent, heeft dat allemaal een negatief effect op je boom.

Het snoeien van bomen in de lente kan een drastisch effect hebben op de bloei en de vruchtvorming. Als je bomen teken needled snoeien, die de meeste typen Fruitbomen minder frequent toelaten, betekent dit het risico van een lagere vruchtproductie.

Hoe Fruitboom Snoeien?

Het begint met het bepalen van wat je precies van de boom wilt. Heb je meer plaats in de tuin voor meer licht? Wil je de fruitproductie verhogen? Of wil je hetveilig houden en de kleine takken die de storm kunnen veroorzaken, weghalen? Dit zijn allemaal details die je moet overwegen voordat je begint met het snoeien van je Fruitboom.

Als je eenmaal hebt besloten wat je van de boom wilt, is het tijd om de juiste gereedschappen te kiezen. De meest voorkomende gereedschappen die worden gebruikt bij het snoeien van Fruitbomen zijn een scherp mes, een zaag, een hak en secateurs. Als je veel tijd met je Fruitbomen door wilt brengen, dan ben je wellicht geïnteresseerd om een klimgordel te gebruiken, waardoor je gemakkelijk door je bomen kunt bewegen.

Snoeien is niet alleen het verwijderen van takken. In sommige gevallen moet je gaten of wonden verzorgen of je kleine takken in model snoeien. Met behulp van een scherp mes kan je deze kleine takken snel bijwerken. Als de takken te dik zijn, is het beter om een zaag te gebruiken. Als je geen zaag wilt gebruiken, kan je ook een hak gebruiken om de takken doormidden te hakken. Houd er echter rekening mee dat het verhogen van de kans op bepaalde ziekten, omdat je open wonden aanbrengt in de boom.

Secateurs kunnen worden gebruikt om takken en kleine takken die je wilt verwijderen helemaal terug te snoeien. Secateurs zijn een geweldig gereedschap om kleine takjes weg te knippen, terwijl je nog steeds toezicht houdt op de algehele structuur.

Na de Snoei

Nadat je klaar bent met het snoeien van je Fruitboom, is het belangrijk om de gebruikte gereedschappen goed schoon te maken om infecties te voorkomen. Als je voor het snoeien chemicaliën hebt gebruikt, moet je er ook voor zorgen dat je deze chemicaliën goed hebt schoongemaakt. Je moet ook de gatjes en wonden die je tijdens het snoeien hebt gemaakt, schoonmaken en bedekken met lijm of lijmwasmiddel. Dit helpt om infecties te voorkomen en de beschadigde takken te genezen.

Het verzorgen van je Fruitbomen is de moeite waard. Als je de bovenstaande tips in je achterhoofd houdt, kan je blijvend genieten van een gezonde en sterke Fruitboom in jouw tuin.

Plaats een reactie