Fruitboom: Hoe je een Fruitboom het beste kunt snoeien

Een fruitboom is een heerlijke aanwinst voor elke tuin. Fruitbomen voegen kleur en leven toe aan het tuinlandschap tijdens de bloei en een rijke oogst als ze in de herfst en winter in bloei staan. Maar om ervoor te zorgen dat uw fruitbomen de beste vruchten voortbrengen, is het essentieel date de boom goed wordt gesnoeid. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een fruitboom het beste kunt snoeien, in welke periode van het jaar, hoe je het aanpakt en welke gereedschappen je het snoeien uitvoert.

Waarom een Fruitboom snoeien

Fruitbomen worden voor verschillende redenen gesnoeid. Snoeien geeft fruitbomen veel voordelen, zoals een meer gezonde groei door de luchtcirculatie, betere bloei, meer productie, gemakkelijkere oogst en meer structuur aan de tuin. Een fruitboom snoeien kan het aantal vruchten doen toenemen. Een goede verzorging van fruitbomen draagt ook bij aan de levensduur van de boom.

Wanneer en hoe een Fruitboom snoeien?

Een fruitboom snoeien is het beste te doen in de winter als de boom geen bladeren heeft. Het is ook goed mogelijk dat de bladeren de verkeerde knoppen verstikken of overbeplanten. Snoeien geeft de boom meer licht en lucht, en deze condities zullen de boom gezond houden. Als u wilt dat uw boom vrucht geeft, moet u het jaarlijks snoeien, zelfs als u wilt dat uw boom er niet zo groot uitziet. Als u een fruitboom plant, zult u niet alleen de boom snoeien voor groei en vorm, maar ook voor meer productie. Er zijn een paar basistechnieken die u moet gebruiken bij het snoeien van een fruitboom.

Stapsgewijze benadering bij het snoeien van een Fruitboom

De eerste stap bij het snoeien van een fruitboom is om al het dood hout en zwakke takken te verwijderen. Dit dode hout is een schuilplaats voor schadelijke insecten en schimmel. Deze takken hebben ook geen voordeel voor de boom, dus is het beter om ze te verwijderen. Verwijder ook alle groen blad dat langs de stam hangt. Als u veel takken en korte takken in de boom aantreft, dan moet u deze ook verwijderen om de boom de juiste vorm te geven. Na het verwijderen van dood hout en ongewenste takken, moet u de takken die het meest dienstig zijn selecteren. Het is belangrijk dat u de juiste takken selecteert, anders zal de vrucht niet goed worden. Verwijder ook al het overtollige blad om de structuur van de boom transparant te maken.

Gereedschappen en technieken bij het snoeien van een Fruitboom

Bij het snoeien van een fruitboom heeft u verschillende gereedschappen en technieken nodig om de beste resultaten te bereiken. Een goede boor voor het verwijderen van dood hout en ongewenste takken is essentieel. Verder heb je ook pruners, lopers/haagscheermes en een sabel nodig. Pruners gebruik je voor het snoeien van takken met minder dan twee centimeter dikte. Lopers of haagscheermes worden gebruikt voor het snoeien van takken van dikker dan twee centimeter. Een goede sabel is de beste keuze voor het verwijderen van grote takken. Er is ook een techniek voor het snoeien van fruitbomen genaamd “Ongediertecontrole”. Met deze techniek worden alle takken die direct in contact staan met insecten en schimmels verwijderd om verdere schade te voorkomen.

Conclusive: Besluit Fruitboom snoeien

Fruitbomen moeten jaarlijks worden gesnoeid om de beste resultaten te bereiken. U moet het beste moment voor snoei kiezen, verwijder dan alle dood hout en ongewenste takken. Dan selecteert u de takken die het meest dienstig zijn en verwijdert daarna alle groen blad. Gebruik een goede boor, snoeiers, lopers/haagscheermes en sabel voor de beste resultaten. Als laatste moet u de ongediertecontrole technique gebruiken om verdere schade te voorkomen. Als u snoei technieken goed volgt en de juiste gereedschappen gebruikt, zult u de optimale resultaten behalen en de levensduur van uw fruitboom verlengen.

Plaats een reactie