Fuchsia snoeien

Fuchsia’s zijn een populaire sierplant met mooie bloemen in verschillende kleuren. Het is daarom niet gek dat veel mensen Fuchsia’s in hun tuin of in een pot op hun balkon willen hebben. Om ervoor te zorgen dat de Fuchsia de beste prestaties levert, is het belangrijk om de plant regelmatig te snoeien. Hieronder leggen we je uit hoe je dit het beste kunt doen.

Wanneer de Fuchsia snoeien

Fuchsia’s moeten twee keer per jaar gesnoeid worden, in het voorjaar en in het najaar. In het voorjaar wanneer de plant begint met het aanmaken van nieuwe groei en in het najaar wanneer de plant begint met afschalen van bladeren. In beide seizoenen is de meest geschikte tijd om de Fuchsia te snoeien het moment waarop de eerste blaadjes beginnen te verwelken.

Hoe de Fuchsia te snoeien

Voordat je begint met het snoeien, is het belangrijk om je Fuchsia eerst goed te inspecteren. Zorg dat je alle droge, zieke, afgestorven of beschadigde takken weghaalt. Dit zijn aanwijzingen dat de plant extra verzorging nodig heeft. Je kunt ook stevige gezonde takken wegknippen om de Fuchsia de vorm te geven die je wilt. Gebruik hiervoor een goede schaar of snoeischaar.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Baat het snoeien wat uit?

De meeste planten hebben baat bij het snoeien omdat het ervoor zorgt dat de plant meer licht en lucht krijgt. Dit vermindert de kans op de ontwikkeling van schimmels en bacteriën. Snoeien zorgt er ook voor dat de plant gezonder is en meer bloemen produceert. Het is dus belangrijk om de Fuchsia regelmatig te snoeien om deze redenen.

Extra tips

Als je de plant wilt stimuleren tot meer bloei kun je de Fuchsia naast het basis snoeien ook stekken of toppen. Door stekken of toppen maak je nieuwe planten en stimuleer je de Fuchsia om meer bloemen te produceren. Let er wel op dat dit alleen gedaan kan worden als de plant gezond en sterk genoeg is. Als de Fuchsia niet sterk genoeg is, is snoeien vooral gericht op het gezond houden van de plant.

Conclusie

Het is belangrijk om je Fuchsia twee keer per jaar te snoeien om de gezondheid en de bloemenproductie te stimuleren. Inspecteer de plant altijd goed voordat je begint met snoeien en wees voorzichtig met het knippen van stevige, gezonde takken. Als je je aan de bovenstaande tips houdt zal je Fuchsia er prachtig, vol en kleurrijk uitzien en veel bloemen produceren.

Plaats een reactie