Gaura snoeien

Hoe Gaura te snoeien?

Gaura is een decoratieve bloeiende struik die voorkomt in Nederland. Om de bloei van de struik te behouden, moet het goed verzorgd worden. Het snoeien van Gaura is een must om de plant in goede conditie te houden. Hieronder wordt beschreven hoe je Gaura het beste kunt snoeien, in welke periode van het jaar, hoe je het aanpakt en met welke gereedschappen je het snoeien uitvoert.

Wanneer en hoe vaak moet je Gaura snoeien?

Gaura zou minimaal eens per jaar gesnoeid moeten worden, meestal in de lente. Als de bloemen gebladerte heeft gedragen kan het in de herfst of winter ook gesnoeid worden. Als je een nette en ordelijke kleine struik wilt, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Dit kan ongeveer 3 tot 4 keer per jaar gebeuren. Als je het snoeien een tijdje uitstelt, kan de struik schillen en zijn vorm verliezen. Om deze reden snoeien sommige tuiners de struik al twee keer per jaar. Naar goeddunken kun je ook meer of minder vaak snoeien.

Hoe moet je Gaura snoeien?

Het is het beste om Gaura helemaal te snoeien, dat wil zeggen, de stengels en knoppen verwijderen, waardoor de struik schillen zal. Deze schillen zullen de struik een nieuwe energie geven om nieuwe scheuten te produceren. Als je dit doet, verwijder je ook oude bloemen en blad om ervoor te zorgen dat er nieuwebloemen worden gevormd. Een goede manier om Gaura te snoeien is door het knippen of breken van de stengels met een kleine schaar. Als de struik talloze stammen heeft, kun je de struik in een kleinere maat snoeien. Aan de andere kant kun je ook aanbiedingen op het toppunt en de basis van de struik toe te passen om extra koffie te bereiken.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Gebruik het juiste snoeigereedschap

Er zijn verschillende soorten snoeigereedschappen beschikbaar om ervoor te zorgen dat je Gaura in goede conditie houdt. Er wordt aanbevolen om lange, scherpe, geharde gereedschappen te gebruiken zoals een schaar, snoeischaar, snoeischaar of zaag. Veel mensen gebruiken een schaar voor het snoeien van Gaura. Met een schaar is het mogelijk om elke takje, twijg en blad gemakkelijk te knippen. Echter, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat als je een schaar gebruikt, je de takken goed afknipt en verwijdert, zodat de stengels niet beschadigd raken. Daarnaast is het raadzaam om een schaar te gebruiken die scherp is, zodat je gemakkelijk door de stengels kunt gaan.

Geef Gaura extra verzorging

Naast het snoeien, moet je ook zorgen voor extra verzorging om ervoor te zorgen dat de Gaura sterk en gezond blijft. Om dit te doen, moet het geleidelijk geweven worden met stikstofbevattende meststoffen. Het is ook belangrijk om te zorgen voor goede luchtcirculatie en lichtniveau binnen de plantenomgeving. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de Gaura voldoende water krijgt, vooral tijdens de droge perioden en af en toe een beetje mulch om water vast te houden. Als je de Gaura op deze manier regelmatig verzorgt, zal de Gaura sterk, gezond en decoratief blijven.

Conclusie

Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste verzorging geeft aan Gaura om het gezond en sterk te houden. Snoeien is een geweldige manier om de plant in goede conditie te houden. Het is het beste om Gaura jaarlijks of zelfs frequent te snoeien. Om ervoor te zorgen dat de stengels niet beschadigd raken, moeten gebruiksvoorwerpen zoals scharen of snoeischaar goed worden gebruikt. Naast het snoeien, moeten extra verzorgingsmethode zoals het gebruik van meststoffen, water geven, etc toegepast worden. Als dit op regelmatige basis wordt gedaan, zal de Gaura zijn decoratieve bloemen blijven dragen.

Plaats een reactie