Gaura snoeien

Inleiding

Gaura is een voornamelijk in de Verenigde Staten voorkomende vaste plantsoort. De plant kan tot 2 meter hoog worden en heeft lange, dunne stengels met lichtgekleurde bloemen aan het uiteinde. Gaura is een zelfbestuivende plant, waardoor hij eenvoudig voortplanting kan voorkomen. Deze mooie plant heeft echter ook een paar eigenschappen die je mogelijk kunnen overwegen bij het snoeien ervan.

Wanneer en Hoe snoeien?

Gaura heeft het beste van een goede snoeibeurt als je hem laat groeien tijdens de lente- en zomermaanden. Als je de plant buiten gaat snoeien, doe dit dan na de bloembloei. Hierdoor voorkom je dat je alle nieuwe bloemen uit de plant haalt. Als je binnenshuis wilt snoeien, doe dit dan op het moment dat de plant begint uit te knijpen in zijn pot. Snoeien na het koude seizoen zal het begin van de volgende groeicyclus versnellen.

Gebruik een schaar of een snoeischaar voor het snoeien. Knip de stengel tot vlak boven een uitloper, aan de onderkant van waaruit bloemen zullen groeien. Op deze manier zal uw Gaura meer bloemen blijven produceren. Je kunt er ook voor kiezen om de stengel terug te knippen naar een paar centimeter boven het grondniveau. Dit kan nodig zijn als de plant te veel de ruimte ingenomen heeft en het moeilijk krijgen om nog langer te bloeien. Wees voorzichtig bij het snoeien, je wilt niet dat je bomen, stengels of knoppen schaadt.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 106.33

Verzorging

Gaura verkiest goed doorlatende grond met veel organische stof, die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat je plant altijd goed gedraineerd is. Leg een laag mulch om de plant te bedekken, zodat het vocht wordt vastgehouden. Gaura heeft een voorkeur voor licht, warmte en vocht, dus als renovatie nooit over wateromstandigheden – goede drainage helpt hierbij. Je kunt de plant ook bemesten elke lente of zomer om een ​​goede bloei te garanderen.

Behandel je Gaura niet te ruw als je hem verplaatst. De wortelballen hebben een delicate structuur en kunnen gemakkelijk beschadigen. Je moet je Gaura ook beschermen tegen de koude winterdagen door enkele bladeren of dekens voor de planten te hebben gespreid. Wanneer de tijd voorbij is, verwijder de bladeren om te zorgen dat je Gaura blijft groeien.

Conclusie

Gaura is een prachtige vaste plantsoort die in veel tuinen een prachtige bloei geeft. Het is belangrijk dat u de plant regelmatig snoeit om de bloemen in de lente en zomer voor te bereiden. Snoeien draagt ​​ook bij aan de structuur van de plant, waardoor hij zelfbestuiving kan voorkomen. Vergeet ook niet om hem met veel zorg te behandelen omdat zijn wortelballen makkelijk beschadigd kunnen raken. Met de juiste verzorging kan Gaura een leuk aanvulling zijn voor elke tuin.

Plaats een reactie