Gaura snoeien

Inleiding

Gaura is een voornamelijk in de Verenigde Staten voorkomende vaste plantsoort. De plant kan tot 2 meter hoog worden en heeft lange, dunne stengels met lichtgekleurde bloemen aan het uiteinde. Gaura is een zelfbestuivende plant, waardoor hij eenvoudig voortplanting kan voorkomen. Deze mooie plant heeft echter ook een paar eigenschappen die je mogelijk kunnen overwegen bij het snoeien ervan.

Wanneer en Hoe snoeien?

Gaura heeft het beste van een goede snoeibeurt als je hem laat groeien tijdens de lente- en zomermaanden. Als je de plant buiten gaat snoeien, doe dit dan na de bloembloei. Hierdoor voorkom je dat je alle nieuwe bloemen uit de plant haalt. Als je binnenshuis wilt snoeien, doe dit dan op het moment dat de plant begint uit te knijpen in zijn pot. Snoeien na het koude seizoen zal het begin van de volgende groeicyclus versnellen.

Gebruik een schaar of een snoeischaar voor het snoeien. Knip de stengel tot vlak boven een uitloper, aan de onderkant van waaruit bloemen zullen groeien. Op deze manier zal uw Gaura meer bloemen blijven produceren. Je kunt er ook voor kiezen om de stengel terug te knippen naar een paar centimeter boven het grondniveau. Dit kan nodig zijn als de plant te veel de ruimte ingenomen heeft en het moeilijk krijgen om nog langer te bloeien. Wees voorzichtig bij het snoeien, je wilt niet dat je bomen, stengels of knoppen schaadt.

Verzorging

Gaura verkiest goed doorlatende grond met veel organische stof, die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat je plant altijd goed gedraineerd is. Leg een laag mulch om de plant te bedekken, zodat het vocht wordt vastgehouden. Gaura heeft een voorkeur voor licht, warmte en vocht, dus als renovatie nooit over wateromstandigheden – goede drainage helpt hierbij. Je kunt de plant ook bemesten elke lente of zomer om een ​​goede bloei te garanderen.

Behandel je Gaura niet te ruw als je hem verplaatst. De wortelballen hebben een delicate structuur en kunnen gemakkelijk beschadigen. Je moet je Gaura ook beschermen tegen de koude winterdagen door enkele bladeren of dekens voor de planten te hebben gespreid. Wanneer de tijd voorbij is, verwijder de bladeren om te zorgen dat je Gaura blijft groeien.

Conclusie

Gaura is een prachtige vaste plantsoort die in veel tuinen een prachtige bloei geeft. Het is belangrijk dat u de plant regelmatig snoeit om de bloemen in de lente en zomer voor te bereiden. Snoeien draagt ​​ook bij aan de structuur van de plant, waardoor hij zelfbestuiving kan voorkomen. Vergeet ook niet om hem met veel zorg te behandelen omdat zijn wortelballen makkelijk beschadigd kunnen raken. Met de juiste verzorging kan Gaura een leuk aanvulling zijn voor elke tuin.

Plaats een reactie