Geraniums snoeien

Geraniums zijn een decoratieve, sierlijke en liefdevolle planten en worden daarom vaak aangeplant in tuinen, binnen of buiten. Snoei geraniums is een essentieel onderdeel om het gezond en stevig te houden. Deze plant heeft speciale aandacht nodig omdat snoeien niet alleen geraniums in vorm houdt, maar ook de uitlopers en verkleuringen in stand houdt.  In dit artikel laten we u zien hoe u geraniums het beste kunt snoeien, in welke periode van het jaar, hoe u het aanpakt en met welke gereedschappen u het snoeien uitvoert.

Wanneer en waarom Geraniums snoeien.

Wanneer u geraniums snoeit, kunt u controleren hoe de plant zich ontwikkelt. Geraniums kunnen worden gesnoeid in de lente en de herfst.  In de lente is het ideaal om de plant te snoeien om de uitlopers en oude bloemen te verwijderen, die het hele jaar door naast elkaar hebben staan. Snoei ook elk jaar een derde terug.  In de herfst is het het beste om gedurende het seizoen gevormde ranken te verwijderen, meestal de reeds bloeiende of oude bossen.

Hoe geraniums snoeien.

Snoeien moet met zorg en voorzichtigheid worden uitgevoerd. Voordat u begint met het snoeien, moet u de juiste gereedschappen klaar hebben voor gebruik. Gebruik een scherp en schoon snoeimes om de ranken, bloemen en bladeren terug te snoeien. U kunt de ranken terugknippen tot ongeveer de helft van hun grootte, zodat de stengels kort en sterk blijven. Dit zal helpen om de plant gezond te houden.

Pas na verloop van tijd extra snoei toe.

Ook als u uw geraniums elk jaar snoeit en mest, zal na verloop van tijd de planten verzwakken. Dit komt omdat de planten meer compact worden en de ranken te kort worden. Als hier niets aan wordt gedaan, zal de plant niet meer bloeien. Daarom is het belangrijk om niet alleen geraniums te snoeien, maar ook te doden, voeding te geven, te verplaatsen en uitdunnen om de plant in goede staat te houden.

Andere tips.

Zorg ervoor dat u vergeet om losse bloemen, afgevallen bladeren en ander afval regelmatig te verwijderen. Als de planten buiten staan, was deze regelmatig met water om stof en vuil te verwijderen. Als de plant te veel wordt bevochtigd, kan dit leiden tot het verven en verwelken van de bladeren of bloemen. Wees voorzichtig met het verplanten van geraniums, aangezien verplanting ervoor kan zorgen dat de wortels vernietigd worden.

Conclusie

Geraniums snoeien is een essentieel onderdeel om deze sierlijke plant gezond en stevig te houden. Om het juiste moment te bepalen, zou u de plant in de lente kunnen snoeien om een derde te verwijderen en in de herfst kunt u de verkleuren of oude ranken verwijderen. Met de juiste gereedschappen en technieken kunt u geraniums toekomstgericht snoeien. Vergeet ook niet losse bloemen, bladeren en ander afval weg te halen. Als u deze eenvoudige tips volgt, krijgt u stevige en gezonde geraniums die al het hele jaar door van prachtige kleuren en bloemen zullen genieten.

Plaats een reactie