Glansmispel snoeien

Glansmispel is een populaire struik die ook wel photinia of rodica wordt genoemd. Deze struik is herkenbaar aan de mooie, glanzende bladeren die in de lente verschijnen. De struik is winterhard en bloeit dan ook jaarrond. Glansmispel is een veelgebruikte plant – het is sterk en kan makkelijk verschillende vormen aannemen als je die gewenste vorm traint. Om dit proces van vormgeving te vergemakkelijken is het noodzakelijk om de struik te snoeien.

Hoe snoei je een Glansmispel?

Een Glansmispel snoeien is een relatief eenvoudige taak, maar het is belangrijk om het in de juiste periode van het jaar te doen. De beste maanden om te snoeien zijn maart en april. Gebruik bij het snoeien van een Glansmispel sterke snoeischaar of een elektrische heggeschaar waarmee je dikkere takken makkelijker kunt snoeien.

Het is belangrijk om deGlansmispel snel en licht te snoeien. Verwijder alleen de takken die van vorm veranderen, dood of verzwakt zijn. Wanneer je meerdere takken tegelijkertijd wilt snoeien, snoei dan gecontroleerde sneden – dat wil zeggen, knip eerst de onderkant van de tak, vervolgens de bovenkant. Leg de takken direct na de snede weg om infectie met ziekten en infecties te voorkomen. Voor het snoeien van oudere struiken zijn speciale scharen met langere handgrepen goed om greep over de takken te behouden.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Het is belangrijk om deGlansmispel in het voorjaar te snoeien om nieuwe, gezonde scheuten te stimuleren. Het voorkomt ook dat uitgebloeide bloemen wegzakken. De beste manier om dit te voorkomen is door de uitgebloeide bloemen bovenaan te knippen. Controleer de takken en snoei alleen de dode of vervormde takken. Laat gezonde takken intact. Vergeet niet om naar binnen gerichte takken te knippen om een verdikking te voorkomen.

Een Glansmispel snoeien in de zomer

Als je de Glansmispel in de zomer snoeit, dan moet je eerst verzekerd zijn van een goede watertoevoer. Binnen enkele dagen na de snede moet de struik weer toegankelijk zijn voor regenwater. Als je besluit de Glansmispel in de zomer te snoeien, knip dan alleen de lange, kruipende scheuten die de breedte of vorm van de struik veranderen. Snoei niet te veel, want te hard snoeien kan leiden tot stress voor de plant.

Welke gereedschappen gebruik je?

Voor het snoeien van een Glansmispel heb je speciale snoeigereedschappen nodig om de struik gezond te houden. Gebruik bij voorkeur kwalitatief hoogwaardige heggescharen van staal om te voorkomen dat de messen stuk gaan als je door hard of dik hout snoeit. Voor het schoonmaken van de schaar is het belangrijk om het na elke snede te reinigen met warm water en afwasmiddel. Dit is belangrijk om de schaar tegen roest te beschermen, omdat deze zich zou kunnen vormen als je het met gewone zeep reinigt. U kunt ook speciale snoeischaren en gartenschaarolie kopen om uw snoeigereedschap door te spoelen om aanslag te verwijderen.

Conclusie

Als je de Glansmispel goed en op de juiste manier wil snoeien, is het belangrijk om de juiste gereedschappen en technieken te gebruiken. Snoei de Glansmispel wanneer de plant in rust is, of in maart en april. Gebruik sterke snoeischaren of een elektrische heggeschaar om makkelijk dikkere takken te verwijderen. Om de schaar in goede conditie te houden, is het belangrijk om hem na elke snoeibeurt te reinigen met warm water en een speciale schaarolie.

Plaats een reactie