Hedera: hoe je Hedera het beste kunt snoeien

Hedera is een populair type klimplant dat veel wordt gebruikt om buitenruimtes leuker en decoratiever aan te kleden. Deze klimplant staat erom bekend dat hij een lange levensduur heeft, maar alleen wanneer je het volledig en goed onderhoudt. Regelmatige snoei is daarom noodzakelijk om het gezond en mooi te houden. In dit artikel zullen we je vertellen hoe je het beste Hedera kunt snoeien, in welke periode het het beste gedaan kan worden, hoe je het aanpakt en welke gereedschappen je daarvoor nodig hebt.

Wanneer en hoe Hedera het beste kan worden gesnoeid

Voor het snoeien van Hedera is de tijd van het jaar belangrijk. In april, mei en juni is de beste tijd om je Hedera in vorm te snoeien. In juli en augustus kan het nog gedaan worden, maar de temperaturen kunnen dan zo hoog zijn dat de plant de snoei niet zo goed verdraagt. In september, oktober en november kan je zo nodig een lichte snoeibeurt geven, zoals het verwijderen van dode bladeren en bloemen, en in de winter kun je een hardere snoeibeurt doen, waarbij je dode takken en takken die de vorm van de plant verstoren verwijdert.

Begin met het wegknippen van dode bladeren en bloemen als je klaar bent met de winter-snoeibeurt van de Hedera. Verwijder ook beschadigde takken die bijdraagt tot een onregelmatige vorm of die gegeten worden door insecten. Houd vervolgens de natuurlijke vorm in de gaten. Je wilt een mooi symmetrische vorm creëren die toekomstige snoeien faciliteert, dus knip alle onregelmatigheden weg.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Gereedschap voor het snoeien

Het type gereedschap dat je nodig hebt om je Hedera te snoeien is afhankelijk van de grootte van de plant en de grootte van de takken die je wilt knippen. Als je kleinere takken en twijgen wilt knippen heb je een kleinere schaar nodig, zoals een takkenschaar. Als u echter grote takken wilt knippen, hebt u een grotere handschaar of loofschaar nodig. Het is aan te raden om naslijpscharen te gebruiken voor een schonere, zachte finish. Ook heb je een stok nodig om takken met je handen terug te duwen en om te kunnen kijken waar je wilt knippen. Als je het duurzaam wilt houden, is het het beste om kwaliteit gereedschappen te kopen die langer meegaan en waar je jarenlang plezier van hebt.

Belangrijke tips voor die je moet onthouden bij het snoeien

Voordat je begint met het snoeien van je Hedera, let er dan op dat je handschoenen draagt om je handen te beschermen tegen eventueel giftige stoffen. Zorg ervoor dat je het gereedschap maar één keer gebruikt voor het bewerken van de plant, zodat het niet verspreidt naar andere planten en om te voorkomen dat er infecties optreden. Zorg ook dat je het haksel als snel weghaalt en dat je de plant verzorgt zodra de snoeibeurt gedaan is. Vandaag de dag zijn er speciale plantvoeding die je kunt toevoegen aan het water om de plant nieuwe energie te geven nadat de snoei gedaan is.

Conclusie

Als je je Hedera goed wilt onderhouden, moet je regelmatig snoeien. Dit wordt het best gedaan in de lente en de herfst. Om het snoeien goed te doen heb je de juiste gereedschappen nodig, waaronder takkenscharen, loofschaar en naslijpscharen. Wees voorzichtig bij het knippen van je Hedera en draag altijd handschoenen om je handen te beschermen als je in aanraking komt met giftige stoffen. Als je de juiste technieken kent, dan zul je zien dat zorg en aandacht het resultaat zal zijn van een gezonde en mooie plant.

Plaats een reactie