Hibiscus snoeien

Hibiscus is een mooie en zeer kleurrijke vaste plant. Het is een populaire plant in veel tuinen. Het is echter belangrijk dat deze plant regelmatig gesnoeid wordt. Om de bloemen te krijgen die je wilt, moet je de plant op de juiste manier snoeien. De juiste technieken en gereedschappen gebruiken, is voor het snoeien van Hibiscus essentieel.

Waarom Hibiscus snoeien?

Hibiscus en andere kleurrijke bloemenplanten hebben periodiek knippen nodig. Als je Hibiscus laat groeien zoals het is geplant, worden de stelen te dik en verharden de bloemen in plaats van ze te vervangen. Door regelmatig te snoeien, onderhoud je de luchtigheid en verlevendig je de plant. Door het snoeien van Hibiscus, krijg je mooi luisterende bloemen en knoppen. Het snoeien is ook nodig voor de verjonging van de plant, die de veerkracht en de productie van de bloemen kan verbeteren.

Wanneer Hibiscus snoeien?

Je moet Hibiscus snoeien zodra de plant stopt met het bloeien om de stelen, bloemen en bladeren die je hebt om nieuwe knoppen te overtuigen. Als je Hibiscus op het juiste moment trimt, zullen er meer bloemen zijn. De beste tijd om Hibiscus te snoeien is in de lente, net voor of tijdens het begin van het bloeiseizoen. Het is ook mogelijk om de plant regelmatig door het jaar heen te snoeien om de productie van bloemen te verbeteren.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Hoe Hibiscus snoeien?

Voordat je begint met snoeien, is het belangrijk dat je goed kijkt naar je plant. Zoek naar stelen en bloemen die uitdrogen, wat een teken zou kunnen zijn dat het tijd is om te snoeien. Neem de tijd om de stelen nauwkeurig te bestuderen, zodat je weet waar je aan werkt. Neem vervolgens het juiste gereedschap om met het snoeien te beginnen. Een schaar of een sikkel zou de taak goed kunnen verlichten.

Trim de stelen die je hebt geïdentificeerd en knip slechts afgebloeide stelen af, terug tot aan het punt dat het vertakt. Als u terug werkt naar knoppen, knip dan alle stelen tot aan 1 cm. boven elke knop. Trim elke stengel van de plant voorzichtig, terug tot bovenaan de groeikrachtige twijgen. Je moet ook de bladeren trimmen om aangekoekte of verdorde bladeren te verwijderen. Als je klaar bent met snoeien, verwijder je alle stukken die zijn afgesneden en gooi ze in een composthoop.

Gereedschap

Het hebben van de juiste gereedschap voor het snoeien van Hibiscus is van cruciaal belang. Neem een scherpe, mooi gevormde sikkel of snoeischaren voor het snoeien van Hibiscus. Het helpt om reductie te krijgen op de stelen die je hebt geïdentificeerd. Breng ook een paar handschoenen mee, omdat de stelen waarmee je aan het werk bent, echt scherp kunnen zijn. Hierdoor verklein je het risico op snee- en schaafwonden.

Conclusie

Het snoeien van Hibiscus is essentieel voor een gezonde, kleurrijke tuin. De beste tijd om deze tuinplanten te snoeien is in de lente, maar je kunt de plant ook gedurende andere perioden van het jaar bijwerken. Hiervoor moet je op zoek naar stelen die uitdrogen of afsterven en moet je het goede gereedschap gebruiken om stelen te knippen. Door deze techniek correct te gebruiken, blijft Hibiscus soepel, gaat ze nog meer knoppen produceren en krijgt de tuin een mooie uitstraling.

Plaats een reactie