Hydrangea Snoeien

Hydrangea is een van de populairste en meest decoratieve struiken die je in tuinen terug kunt vinden. Het is een liefhebberij voor tuinliefhebbers, omdat het aantrekkelijk is om naar te kijken, maar ook omdat het zo eenvoudig te onderhouden is. Het snoeien van Hydrangea is een van de meest essentiële taken voor het handhaven van de vorm en de productiviteit van de struik. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Hydragea het best kunt snoeien, wanneer je het het best kunt snoeien, hoe je de taak aanpakt en met welk gereedschap je het snoeien uitvoert.

Wanneer je Hydrangea het beste kunt snoeien

Hydrangea’s kunnen het beste gesnoeid worden tijdens de lente of de zomer, als de struiken hun sterkste en actiefste opzet hebben van de groei. Begin vroeg in de lente met het snoeien van de struiken. Snoei de struiken als de eerste bladeren verschijnen. Als je later in de lente parfumeon- of talloze struiken hebt, snoei je deze als de bloemen verschijnen. Tijdens de zomer kun je Hydrangea’s opnieuw snoeien als de bladeren beginnen te verwelken en te vergelen. Na de bloei van eenjarige takken, zoals paniculate hydrangea’s of hosta-structuur hydrangea’s, knip meestal de bovenste ¾ deel van de takken af om de groei van de volgende generatie bloemen te stimuleren.

Hoe je Hydrangea het beste kunt snoeien

Het is belangrijk om je herinnerd te worden aan een ding voor het snoeien van Hydrangea – vermijd het snoeien, behalve in gevallen waar een sterke gedragsstimulus nodig is, zoals in het geval van stormschade. Als je je Hydrangea’s alleen voor esthetische redenen snoeit, kan dit schadelijk zijn en de algehele fitness van de plant verminderen. Als je je Hydangea’s moet snoeien voor het recreatief of cosmetisch, moet je bepaalde algemene richtlijnen volgen:

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50
  • Kies plantonderdelen van jouw Hydrangea’s die je wilt verwijderen.
  • Gebruik een gespecialiseerd tuiniersschep om de geselecteerde delen met voorzichtigheid te verwijderen in plaats van ze af te knippen.
  • Knip afgesneden Hydrangea-delen schoon af met een scherp snoeimes.
  • Breng een laag compost en een laag mulch aan rond de Hydrangea’s om de vochtigheid te behouden en de groei te stimuleren.

De gereedschappen voor het snoeien van Hydrangea

Een paar kwaliteit gereedschappen vereist voor het snoeien van Hydrangea:

  • Tuiniersschep om de ongewenste gedragsen van de Hydrangea’s op lange termijn te verwijderen.
  • Snoeischaar om takken af te knippen die korter dan een halve centimeter zijn.
  • Kiemscherm om takken van de hoofdstam te verwijderen of te trainen.

Het is bijzonder belangrijk om gereedschapsbescherming en persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen – handschoenen, een veiligheidsbril en een stofmasker – tijdens het werken aan én rond Hydrangea. Als je krachtige gereedschappen gebruikt zoals een heggenschaar, moet je extra voorzichtig zijn en vermijd de aanraking van de schaar met huid of bloembladen om letsel of beschadiging aan de struik te voorkomen.

Als je Hydrangea’s juist en op tijd snoeit, bloeien ze sterk, krijgen ze krachtige groei en worden hierdoor meer resistent tegen ziekten en plagen. Door de vuistregel te volgen bij het snoeien van Hydrangea, weet je zeker dat je de bloei-levensduur, de esthetiek en de kleur meer versterkt.

Plaats een reactie