Hypericum snoeien

Wat is Hypericum?

Hypericum is een soort struik die oorspronkelijk uit Europa komt, maar die nu in veel landen te vinden is. Deze struik groeit bij voorkeur op droge tot normaal vochtige plaatsen. De planten hebben een mooie, dichte bladvergoring en zetten verschillende soorten kleurrijke bloemen voort. Er zijn vele verschillende soorten Hypericum te vinden, van compacte struiken die kleine, gele bloemen produceren tot grotere struiken die lange, felgekleurde bloemen produceren. Als je Hypericum in je tuin hebt, is het van belang de struiken regelmatig te snoeien om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven.

Waarom moet je Hypericum snoeien?

Veel planten profiteren van regelmatig snoeien. Snoeien helpt Hypericum om gezond te blijven door een structurele vorm te behouden. Bovendien verwijdert het snoeien dode, verdorde stukken, waardoor het risico op schimmelinfecties en plagen vermindert. Regelmatig snoeien staat ook nieuwe uitlopers, bladeren en bloemen toe om in gebieden te groeien waar ze eerder door een ongedierte zouden zijn aangetast. Daarom is het verstandig de struiken regelmatig te snoeien om schade te voorkomen.

Wanneer is de beste tijd voor het snoeien van Hypericum?

De beste tijd voor het snoeien van Hypericum is in het vroege voorjaar, meestal maart of april. Met dit vroege snoeien kunnen de uitlopers snel groeien en de bloei duren langer. Hypericum reageert goed op een actieve snoei. Als je te wachten om te snoeien, kunnen de wilde uitlopers en dode bladeren de normale, gezonde stukken van de plant begraven. Vergeet niet dat het snoeien van Hypericum ook in de zomermaanden mogelijk is. Als u merkt dat de plant heeft zijn vorm verloren door al te veel wilde stengels, kunt u de struik rustig in de zomer snoeien.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.50
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67

Hoe snoei je Hypericum?

Wanneer het tijd is om te snoeien, klaar je je eerst met de juiste gereedschap. Om Hypericum te snoeien, heb je snoeischaren of een steekschaar nodig. Selecteer de takken die je wilt verwijderen en snijd ze zo ver mogelijk van de basis weg. Let daarbij op dat je bovenste bloemen niet verwijdert, aangezien deze de mooiste kleuren op de plant produceren. U kunt de gesnoeide stukken verwerpen of composteren. Laat na het snoeien altijd wat nieuwe loten staan om nieuwe gesnoeide stukken te vervangen.

Tips voor het snoeien van Hypericum

Hier zijn een aantal tips om Hypericum goed te snoeien:

  • Snoei Hypericum in het vroege voorjaar, zodat de plant kan hergroeien.
  • Gebruik scherpe snoeischaren of een steekschaar om Hypericum te snoeien.
  • Snoei dode en verdorde stukken voorzichtig en verwijder ze.
  • Laat bij het snoeien de bovenste bloemen staan.
  • Snoeien gebeurt het beste met korte, secundaire takken.
  • Composteer of verwijder de gesnoeide delen na het diggen.

Conclusie

Heb je Hypericum in je tuin en wil je ervoor zorgen dat je planten gezond blijven? Dan is het belangrijk om de planten regelmatig te snoeien. Hypericum moet in het vroege voorjaar, meestal maart of april, gesnoeid worden. Als je deze tips volgt, kun je ervoor zorgen dat je tuin er zo mooi mogelijk uitziet. Met het goede gereedschap en door te snoeien, kun je ervoor zorgen dat de Hypericumplanten gezond blijven, buiten schade door insecten en schimmels en langer genieten van al het moois dat je tuin te bieden heeft.

Plaats een reactie