Japanse hulst snoeien

Japanse hulst is een bijzondere, sierlijke struik met haar veelkleurige bladeren in de herfst. Deze unieke bladstructuur betekent dat deze struik een mooie aanwinst is voor elke tuin. Als je ervoor kiest om Japanse hulst in je tuin aan te schaffen, moet je weten hoe je deze het beste kunt snoeien.

Hoe snoei ik Japanse hulst?

Japanse hulst moet meerdere keren per jaar gesnoeid worden om de structuur te behouden en de schoonheid van de struik in stand te houden. Snoeien kan het beste in april, mei of juni, voordat het blad begint uit te lopen. Bij het snoeien van de hulst is het belangrijk om te weten dat alle takken die dunner zijn dan een potloodoog zijn, zonder pardon verwijderd moeten worden. Om ervoor te zorgen dat de struik niet te breed wordt, worden de lange takken teruggeknipt naar ongeveer tweederde van hun lengte. Het is belangrijk om de takken mooi symmetrisch te snoeien, zo blijft de eenheid van de struik behouden.

Met welk gereedschap snoei ik Japanse hulst?

Het snoeien van Japanse hulst is best eenvoudig als je het goede gereedschap gebruikt. Je kunt ervoor kiezen om een handmatige snoeischaar te gebruiken. Een goede snoeischaar is scherp, heeft krachtige, anti-slip handvatten en is stevig verankerd. Als je kiest voor een snoeimachine dan is het verstandig om er een te kiezen die lekker in je hand ligt, die de juiste hoeveelheid kracht levert en die de juiste snoeibreedte heeft. Om Japanse hulst goed te snoeien gebruik je het beste geen elektrisch gereedschap.

Belangrijke tips bij het snoeien van Japanse hulst

Om ervoor te zorgen dat de Japanse hulst gezond en goed gesnoeid blijft, is het belangrijk om de volgende tips in acht te nemen:

  • Snoei de hulst alleen als het droog weer is. Als het weer nat of vochtig is, zal de hulst te veel vocht verliezen en te veel schade oplopen.
  • Gebruik alleen schone, steriliseerde en goed onderhouden gereedschappen om de hulst mee te snoeien.
  • Zorg ervoor dat je de hulst regelmatig snoeit, anders kan de struik uit de vorm lopen en kan de bloei verloren gaan.
  • Snoei de hulst nooit in de winter, deze tijd van het jaar is winterrust en als je snoeit kan dit leiden tot schade en kan het langer duren voordat de plant weer tot bloei komt.

Samenvatting

Japanse hulst is een prachtige sierstruik en kan een bijzonder object voor in de tuin zijn. Om de structuur en de schoonheid van de struik te behouden, moet deze regelmatig gesnoeid worden. Snoeien kan het beste in april, mei of juni, voordat het blad begint uit te lopen. Als je de Japanse hulst gaat snoeien, is het belangrijk dat je scherpe, steriele gereedschappen gebruikt en dat je de struik alleen snoeit als het droog weer is. Als je deze tips volgt, zal je goed verzorgde, prachtige Japanse hulst hebben!

Plaats een reactie