Kersenboom snoeien

Een Kersenboom is een prachtige boom die je het hele jaar door kunt genieten. Het is erg belangrijk om deze bomen goed te snoeien. Door regelmatig snoeien creëer je een nieuwe takstructuur, bevorder je de vruchtzetting en zorg je er ook voor dat jouw Kersenboom gezond blijft. Maar hoe doe je dat nou precies? In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Kersenboom het beste kunt snoeien, in welke periode je het beste kunt snoeien en welke gereedschappen je hiervoor nodig hebt.

Wanneer Kersenboom snoeien?

De meest ideale periode om een Kersenboom te snoeien is in het voorjaar. Dit is de beste periode om de boomgezondheid te behouden en de takkenstructuur te versterken. Snoeien in het late voorjaar, namelijk van april tot juni, biedt een goede balans tussen gezondheid, herstel en vruchtzetting.

Hou er bij het snoeien van een Kersenboom ook rekening mee dat je het snoeien nooit uitvoert als de grond hard bevroren is. Ook als het nog niet begint met vorst, is het belangrijk om te overwegen om ervoor te zorgen dat de grond volledig opgewarmd is. Probeer te voorkomen dat je de wortels van de boom schaadt, anders kan dit leiden tot schimmel of andere schade.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar Body
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.99

Gereedschappen bij het snoeien van Kersenboom

Voordat je begint met het snoeien van jouw Kersenboom, is het noodzakelijk om de juiste gereedschappen aan te schaffen. Gloednieuwe snoeischaren moeten worden gebruikt, dit om schimmels en bacteriën te voorkomen. Gebruik een scherp, comfortabel gereedschap dat gemakkelijk en makkelijk te gebruiken is. Onder het snoeien van de Kersenboom is het ook raadzaam om een ladder als ondersteuning te gebruiken.

Verder is het ook raadzaam om gereedschap te gebruiken zoals klimtouwen, haken, een geïsoleerde spade en een pluktuig. Al deze gereedschappen zijn vrij makkelijk te gebruiken en nodig om jouw Kersenboom goed te snoeien.

Hoe Kersenboom snoeien?

Het is erg belangrijk om de juiste snoeitechnieken te hanteren bij het snoeien van jouw Kersenboom. Zorg ervoor dat je de takken volledig afsnijdt, maar doe dit nooit te dicht bij de stam. Kijk ook goed naar de structurele vorm van de boom en probeer deze te behouden. Kijk goed naar de takken die kruisen, schuin groeien of vernauwen. Dezerz takken moeten worden verwijderd, maar dit moet worden gedaan met precisie.

Hou ook rekening met de zijtakken van de Kersenboom. Zijtakken die boven de 60 cm uitsteken en te dicht bij de stam groeien, moeten worden verwijderd. Als je op dezelfde plaats nieuwe zijtakken aanbrengt, zal de Kersenboom er voller uitzien en krijgt de boom de kans om krachtiger te worden. Als de bovenste takken te dicht bij elkaar groeien, moeten deze takken worden verwijderd om ruimte te maken voor lucht.

Samenvatting Kersenboom snoeien

In dit artikel is uitgelegd hoe je een Kersenboom het beste kunt snoeien. De ideale periode hiervoor is in het voorjaar, van april tot juni. Ook zijn de juiste gereedschappen belangrijk om aan te schaffen, denk bijvoorbeeld aan snoeischaren, klimtouwen, haken, een geïsoleerde spade en een pluktuig. Verder is het ook belangrijk om de juiste technieken bij het snoeien te hanteren. Kijk goed naar de structurele vorm van de boom en probeer deze te behouden. Verder is het ook noodzakelijk om de takken af te snijden die kruisen of schuin groeien. Als je de Kersenboom regelmatig en op de juiste manier snoeit, zal deze er vrolijk en gezond uitzien.

Plaats een reactie