Klimop Snoeien

Klimop, ook wel Veronica genoemd, is een uiterst populair en makkelijk te verzorgen klimplant. De plant is door zijn krachtige wortels uitermate geschikt om verticale oppervlaktes zoals muren af te dekken. Echter begint de plant vaak alleen maar te groeien, waardoor de structuur beperkt wordt. Dat is waarom het belangrijk is om de klimop periodiek te snoeien. In dit artikel leggen wij uit hoe u klimop het beste kunt snoeien, in welke periode van het jaar, hoe u het aanpakt en met welke gereedschappen u het snoeien uitvoert.

Wanneer is de beste tijd voor het snoeien van klimop?

Het is meestal aan te raden om klimop in het vroege voorjaar te snoeien. In daarvoor kiest u een warme, windstille dag.Wacht nooit tot de lente begint, want dan begint de plant al te groeien en dan verliest u het controle over waar de plant naar toe moet groeien. Als u de plant al in het late najaar wilt snoeien, verdient dat voorkeur boven snoeien in het vroege voorjaar, omdat de nieuwe scheuten in de winter niet al te veel worden aangetast.

Hoe moet je klimop snoeien?

Bij het snoeien van klimop houdt u zich aan de volgende stappen:

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 49.09
  • Verwijder zwakke, oude takken. Deze takken zijn vaak donkerder en zacht van textuur.
  • Knip de takken terug naar de stam. Verwijder takken die in de verkeerde richting of te dik zijn.
  • Verwijder overtollige scheuten die in dezelfde richting groeien. Alleen links- of rechtsgroei mag.
  • Controleer of alle takken in goede vorm zijn. Dit is belangrijk, omdat een goede vorm resulteert in een gezonde klimopplant.

Met welk gereedschap kunt u klimop snoeien?

Voor het snoeien van klimop is het belangrijk dat u het beste gereedschap gebruikt. Er zijn verschillende soorten gereedschap waaruit u kunt kiezen, maar de meest voorkomende zijn een goede schaar, een hoogwaardig tuinschaar met lange handvatten of zelfs een elektrische snoeischaar. Hoe sterker het gereedschap is, hoe langer het mee gaat.

Tips voor het snoeien van klimop

Aangezien klimopvlokken een hele tak nodig heeft om te groeien, is het beter om de hele tak te verwijderen in plaats van alleen het topje eraf te knippen. Dit helpt het eindresultaat verbeteren en het is ook veiliger omdat u het gereedschap niet hoeft te gebruiken op gebroken of dichtgegroeide takken. Probeer ook minimale schade aan de stam te veroorzaken, omdat deze erg gevoelig is. Wanneer de stam schade heeft, wordt de plant vaak geïnfecteerd met schimmels of virussen, wat resulteert in een langere aanplantperiode, een lager rendement en ook een slechte staan. Ook moet u zorgen dat u geen takken knipt die kunnen helpen bij het steunen van de stam.

Conclusie

Het snoeien van klimop is een belangrijk onderdeel van de verzorging van de klimplant, omdat het bijdraagt aan een goede en gezonde plant. Het is het beste om klimop in het vroege voorjaar te snoeien, wanneer de plant nog langzamer groeit. Voordat u begint, moet u de juiste gereedschappen en materialen klaar hebben, zoals een goede schaar, tuinschaar of elektrische snoeischaar en het is het beste om ervoor te zorgen dat de takken niet te dicht bij de stam worden geknipt. Als u deze stappen volgt, zal uw klimop elk jaar een venster op de buitenlucht geven.

Plaats een reactie