Hoe Kruisbes Te Snoeien

Kruisbes is een populaire struik om in tuinen aan te planten. De struik is bijzonder mooi van vorm en geeft het jaar rond kleur dankzij haar bladeren, bloemen en frambozen. Het is een plant die relatief eenvoudig in de gaten te houden is. Je kunt je eigen kruisbes snoeien om het meer vorm te geven, om ervoor te zorgen dat er meer licht op de verschillende delen van de struik valt of zoals onze voorbeelden hieronder om de plant zo gezond te houden.

In Welke Periode Is het Het Beste Te Snoeien?

Mensen kunnen hun kruisbes het hele jaar door snoeien, maar er zijn betere periodes. De beste tijd om een kruisbes te snoeien is wanneer de plant in de rust is, dus tussen de herfst en de lente. Teken de plant goed in voordat je begint aan je klusje, dat is ongeveer halverwege de herfst tot halverwege de lente.

Zo kun je de plant de tijd geven om opnieuw te groeien als je in de loop van het jaar je kruisbes hebt gesnoeid. Daarnaast is het ook goed om te weten dat je de plant niet kunt snoeien als de grondstam nat is, dit kan ervoor zorgen dat er schimmel ontstaat. Je zou dus beter moeten wachten totdat het weer droog is voordat je begint.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Hoe Moet ik Kruisbes Snoeien?

Er zijn enkele tips om in gedachten te houden voordat je aan het snoeien van je kruisbes begint. Ten eerste, is het belangrijk om te weten welke delen moeten worden verwijderd. Probeer bloemen en bladeren ver van de stam te verwijderen. Bladeren geven schaduw aan de stam, wat ervoor kan zorgen dat de stam gaat rotten. Zorg er dus voor dat je de bladeren en bloemen die de grondstam in de schaduw zetten verwijderd.

Verder is het ook belangrijk om te weten dat je niet teveel moet afsnijden. Als je te veel snoeit, kan de plant uitdroging ervaren, je wilt dus zorgen dat je het alleen snoeit als het absoluut noodzakelijk is. Als je de plant teveel snoeit, kan het ook invloed hebben op de volgende jaarronde, dus als je alleen streven naar een mooie volwassen plant.

Als je klaar bent met snoeien, zorg er dan voor dat je alle losse takken en twijgjes die je hebt geknipt van de struik verwijderd. Als je dit niet doet, kunnen bacteriën en schimmels de plant infecteren.

Gereedschappen die je Nodig Hebt Voor Het Snoeien van een Kruisbes

Als je begint met het snoeien van je kruisbes, moet je de juiste gereedschappen verzamelen. Afhankelijk van hoe je je plant gaat snoeien, heb je mogelijk hulpmiddelen als een stapelhulp, een telescopische snoeischaar, of zelfs een lange stok met een snoeimes eraan vastzit nodig.

Als je takken knipt die dikker zijn dan twee inch, heb je een stapelhulp nodig. Dit is een speciale tool die ontworpen is om de takken op de juiste plaats te knippen om schade aan de plant te voorkomen. Als je takken knipt die kleiner dan twee inch zijn, kun je een paar kleine scharen gebruiken, zoals telescoop scharen of een kleine takkenschaar.

Extra gereedschappen om mee te nemen naar je tuin zijn een spade, een schop, tuinslang, tuin handschoenen, tuin kleding en een emmer of kruiwagen om het afgeknipte materiaal te verzamelen.

Conclusie

Het snoeien van kruisbes is een geweldige manier om je tuin te verfraaien. Het is een eenvoudige taak, maar met de juiste kennis en gereedschappen beheers je het zo. Zorg er dus voor dat je de plant goed in de gaten houdt en zoek uit welke periodes de beste tijd is om de plant te knippen. Zorg dat je de juiste gereedschappen hebt, dat je voorzichtig bent met snoeien en dat je al het afgeknipte materiaal verwijdert. Als je deze tips in je achterhoofd houdt, dan kun je je kruisbes goed verzorgen.

Plaats een reactie