Kruisbes snoeien

Kruisbes is een populaire struik die vaak in tuinen te vinden is. Het is een mooie decoratieve plant die goed tegen een koude winter kan en uitstekend geschikt is voor kleurrijke tuinen. Maar als je van je Kruisbes wilt genieten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed gesnoeid wordt. Voordat je begint met snoeien is het belangrijk om te weten hoe en wanneer je de Kruisbes het beste kunt snoeien. In dit artikel wordt besproken hoe je dat het beste kunt aanpakken.

De juiste tijd om te snoeien

Snoeien is het beste te doen wanneer de Kruisbes op zijn groei- en bloeiruimte is gekomen, meestal na de bloei in de herfst. Je kunt ook in het late voorjaar of de zomer snoeien, maar het is belangrijk om de Kruisbes niet te veel te snoeien, omdat anders het mooie verschijningsbeeld van de struik verloren kan gaan en de Kruisbes zou kunnen sterven.

Gereedschap

Voordat je begint met het snoeien van de Kruisbes, is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen hebt. Voor het snoeien van de Kruisbes heb je een goede scherpe snoeischaar, een snoeischaar met een verlengstuk en een loofknippert nodig. Met deze gereedschappen kun je ervoor zorgen dat je de struik op de juiste manier snoeit.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 106.33

Gebladerte verwijderen

De eerste stap bij het snoeien van de Kruisbes, is het verwijderen van dode, zieke of verdorde takken en bladeren. Let goed op bij het bepalen van wat goed of slecht is voor de struik. Als je takken en bladeren verwijdert die de plant gezond houden, dan is dat schadelijk voor de gezondheid van de Kruisbes. Daarom is het belangrijk om met zorg te werk te gaan bij het verwijderen van het gebladerte.

Besnoeiing

Daarna is het tijd om de struik te besnoeien. Gebruik de snoeischaar om de vergeelde en dode takken en uitstekende twijgen volledig te verwijderen. Probeer de takken zo kort mogelijk te maken, zodat er geen lege plekken ontstaan. Je kunt ook takken zo verder knippen, zodat het een leuke voldragen vorm krijgt. Als je bij alle bladeren klaar bent, gebruik je de loofknippert voor de laatste finetuning.

Verzorging na het snoeien

Na het snoeien van je Kruisbes is het belangrijk om te zorgen voor de juiste verzorging. Zorg ervoor dat de struik voldoende water en voeding krijgt, zodat deze in goede conditie blijft. Je kunt ook wat schoonheidsmiddelen toepassen om de struik er mooi uit te laten zien.

Conclusie

Kruisbes is een populaire tuinplant die in vele tuinen te vinden is. Om ervoor te zorgen dat je Kruisbes er mooi uitziet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het goed blijft snoeien. De beste tijd om te snoeien is na de bloei van de Kruisbes, maar je kunt ook in het voorjaar of de zomer snoeien. Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen hebt om je te helpen bij het snoeien. Snoei de dode en zieke takken weg en maak de takken zo kort mogelijk. Vergeet ook niet na het snoeien de Kruisbes goed te verzorgen, om er voor te zorgen dat deze gezond en mooi blijft.

Plaats een reactie