Lampenpoetsersgras snoeien

Lampenpoetsersgras is een heerlijke plant om je tuin mee te verfraaien. Het is een middelgrote plant die nog niet al te hoog wordt. Bovendien geeft het vanaf de herfst een prachtige kleur die de tuin net even wat langer laat stralen. Lampenpoetsersgras is echter wel een plant die je regelmatig moet snoeien, vooral als je er zo lang mogelijk van wilt genieten. In dit artikel leggen we je uit wanneer en hoe je Lampenpoetsersgras het beste kunt snoeien.

In welke periode?

Lampenpoetsersgras moet in de zomer gesnoeid worden, meestal eind augustus of begin september. Voordat je begint met snoeien moet je de grond eerst vochtig maken, omdat deze anders te hard kan zijn om de grond te snoeien. Verder is het belangrijk dat je bepaalt hoeveel je wilt snoeien. Geef de plant niet meer dan een derde van de gehele lengte. Zo heb je nog voldoende tijd om te genieten van je plant en neemt de kans op schimmelvorming af.

Hoe pak je het aan?

Om Lampenpoetsersgras te snoeien heb je de juiste gereedschappen nodig. Hiervoor heb je een doorsnedeschaar, een grasschep, een tuinschaar of een elektrische heggenschaar te gebruiken. Wanneer je begint met snoeien, probeer dan eerst de onderkant van de plant te snoeien. Haal alle dode bladeren, stengels en knoppen van de lampenpoetsers weg. Hierdoor voorkom je dat de lampenpoetsers meer weerstand heeft en ook voorkom je dat het gras ziek wordt. Snoei daarna de bovenkant van de plant met behulp van een grasschep. Verwijder vervolgens de kale delen met een doorsnedeschaar.

Gereedschappen

Het gebruik van de juiste gereedschappen kan het snoeien van Lampenpoetsersgras makkelijker en veiliger maken. Voor het verwijderen van dode takken en bladeren is een doorsnedeschaar ideaal. Hiermee kan je de plant voorzichtig snoeien. Voor het verwijderen van de kale delen is een grasschep het beste. Hiervoor heb je een goede kwaliteit grasschep nodig. Verder is het belangrijk dat je altijd handschoenen draagt om je handen te beschermen tegen en gif dat in sommige delen van de plant zit. Als je Lampenpoetsersgras in het wild tegenkomt, moet je ook altijd een stok of iets dergelijks bij de hand meenemen om de plant te bereiken.

Biologische beheersing

Lampenpoetsersgras kan ook veel voordeel hebben bij een biologische beheersing. Bij biologische beheersing gebruiken steeds meer tuinliefhebbers beestjes om de groei en verdeling van de plant te controleren. Door deze beestjes wordt de groei van de Lampenpoetsersgras gecontroleerd. Er zijn verschillende soorten beestjes beschikbaar die je kunt gebruiken, zoals sprinkhanen, trilmuggen, wolluizen, bladluizen en juffers. Door middel van biologische beheersing kun je de groei van de Lampenpoetsersgras reguleren en heb je geen gebruik te maken van kunstmest.

Conclusie

Het snoeien van Lampenpoetsersgras is een eenvoudige taak die je makkelijk zelf kunt doen. Met de juiste gereedschappen en een biologische beheersing kun je genieten van de Lampenpoetsersgras in je tuin. Begin het snoeien in de zomer, eind augustus of begin september. Gebruik voor het snoeien een doorsnedeschaar en een grasschep, en zorg dat je de plant niet te veel snoeit. Vergeet ook niet om handschoenen te dragen om je handen te beschermen tegen gif dat in sommige delen van de plant kan zitten.

Plaats een reactie