Laurier snoeien

Laurier is een decoratieve plant die in bijna iedere tuin of op de balkons een echte aanwinst is. Slecht onderhouden laurier kan er echter lelijk uitzien. Door regelmatig te snoeien kunt u ervoor zorgen dat uw laurier er gezond en mooi uitziet. In dit artikel vertellen we u hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Snoei periode

De beste periode om een laurier te snoeien is in de lente. Als de plant nog niet teveel bladeren heeft, is het veel makkelijker om te snoeien. In de winter of in de vroege lente kan de plant nog niet veel schade hebben opgelopen, dus de schade die u veroorzaakt bij het snoeien, is minder groot. Wanneer u laurier gaat snoeien tijdens een warmer seizoen, kan deze meer schade oplopen omdat de handeling voor de plant stressvoller is.

Benodigde Gereedschappen

Voor het snoeien van laurier heeft u een paar gereedschappen nodig. De meest gebruikte gereedschappen zijn een secateurs, een snoeischaar en eventueel een bijl of een ander geschikt gereedschap voor het verwijderen van grote takken. Als u alleen maar kleine takken moet verwijderen, is een snoeischaar voldoende.

Snoeien

De eerste stap in het snoeien van laurier is het verwijderen van de dood en beschadigd bladeren. Als er geen dood of beschadigd blad is, kunt u beginnen met het snoeien van de takken die de structuur van de plant beïnvloeden. U wilt dit doen omdat het kan worden gebruikt om eye-catchers te creëren in uw tuin of balkon. Als u klaar bent met het verwijderen van dode bladeren en het snoeien van de takken, is het tijd om de plant te shaped. Zorg dat de plant homogeen is in bladeren en haal alle oneffenheden weg. Een functie van een laurier is om privacy te bieden in uw tuin. Hiervoor kunt u de bovenkant van de plant dichter snoeien, om zo de plant beter de gewenste vorm te geven.

Extra Tips

Als u uw laurier gaat snoeien, is het belangrijk dat u werk op één hoogte te doen. Gebruik een ladder om op hogere partijen te komen. Splinters kunnen tijdens het snoeien ontstaan. Draag daarom altijd handschoenen met lange mouwen om uw handen en armen te beschermen. Vergeet ook niet de gereedschappen met een desinfecterende oplossing te reinigen. Hiermee voorkomt u dat er ziektes worden verspreid.

Door uw laurier goed bij te houden, kunt u ervoor zorgen dat hij gezond en mooi blijft. Volg de bovenstaande aanwijzingen om ervoor te zorgen dat uw laurier op z’n best zal blijven.

Plaats een reactie