Laurieren snoeien

Waarom moeten Laurieren gesnoeid worden?

Laurieren worden meestal gesnoeid om een symmetrisch, compact en evenredig kroonsilhouet te bereiken. Daarnaast worden door het snoeien ook dode twijgen en vertakkingen verwijderd, die anders mogelijk schade kunnen veroorzaken. Een goed onderhouden laurier kan langer worden ingezet voor esthetische en decoretieve doeleinden.

Hoe snoei ik Laurieren?

Snoeien is een gecompliceerd proces dat veel kennis vereist. Snoeien moet gedaan worden met een hedendaags gereedschap zoals bypass-schaar, steelvijl of een boomzaag. Voordat je begint met het snoeien is het belangrijk om de geschikte periode uit te zoeken. Laurieren worden het beste in het vroege voorjaar (maart/april) tijdens de laatste vorst of in het late najaar (september/oktober) gesnoeid.

Als eerste stap elimineer je oude, dode twijgen. Verwijder ook alle twijgen die bij drukke kronen in de weg zitten. Verwijder ook twijgen die de vorm bederven of die te dicht op elkaar staan. Laurieren zien er het beste uit met evenredige, regelmatige kronen; met andere woorden, je wilt een symmetrisch silhouet. Alison meer diameter hebben, laat dan een enkele grote tak achter zodat deze in de toekomst weer rodere takken krijgt. Snoei naar vorm minder dan naar grootte. Door middel van sneden in kleine stappen en kleine schijven bereik je een nauwkeurig resultaat. Als je merkt dat een stam of tak te dik wordt, moet deze worden verzwakt of verminderd.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Als je laurier door de jaren heen groot is geworden, kun je ervoor kiezen om hem vitaal te houden door het verwijderen van oude vertakkingen en het inkorten en versterken van jonge vertakkingen. Dit vernuftig snoeiwerk zorgt voor een evenwichtige en harmonische kroon. Als je laurier klein blijft denk er dan aan dat je de afdeling met de minste licht meer licht wordt geven door de laurier regelmatig te snoeien.

Hoe vaak moet je Laurieren snoeien?

Het is belangrijk om je laurier twee keer per jaar te snoeien. Snoei ieder jaar aan het eind van de winter. Gebruik de zomermaanden om te verzorgen en te inspecteren. U kunt rode twijgen verwijderen, takken correctiveren en de plant uiterlijk verzorgen. Als de laurier meer dan twee jaar niet is gesnoeid, is het verstandig om een kunstboomsnoeier in te schakelen voor het juiste resultaat.

Afsluiting

Snoeien is niet alleen essentieel om de leeftijd en het uiterlijk van laurierbomen te behouden, het is ook essentieel om ervoor te zorgen dat je plant veilig en gezond blijft. De juiste technieken en gereedschappen zorgen voor een geschikte kroonsilhouet. Het is belangrijk om de plant uiteindelijk gezond en evenwichtig te laten groeien.

Plaats een reactie