Lavatera snoeien

Inleiding

Lavatera is een mooie bloeiende struik die in veel tuinen voorkomt. Het komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika, maar is ook populair geworden in Europa, Noord- en Zuid-Amerika. De lavatera-struik is een van de mooiste bloeiende planten en kan verschillende kleuren hebben, zoals wit, roze, paars, geel en andere tinten. Door de prachtige bloemen en de veelzijdige kleur is de Lavatera een mooie toevoeging aan het landschap.

Hoe wordt Lavatera gesnoeid?

Snoei van Lavatera is meestal nodig om de verschillende vormen die je erin kunt maken te behouden. Lavatera moet tijdens de lente worden gesnoeid. Dit heeft te maken met de bloemen die de plant produceert. De lente is de beste tijd om de plant te snoeien omdat de bloemen dan sterk zijn en het meeste licht krijgen. Snoei de Lavatera voorzichtig en gebruik altijd schone snoeischaar of snoeischaar om het proces te voltooien.

Hoe snoei ik Lavatera correct?

Snoeien van Lavatera is gemakkelijk te verrichten als je de juiste gereedschappen gebruikt en de juiste technieken toepast. Snoei de struik in de lente voordat de eerste bloeivoeten verschijnen, zodat de takken in het vroege stadium van het seizoen worden beïnvloed. Om de Lavatera zelf te snoeien, stap je terug om een algemeen overzicht van de plant te krijgen en kies je dan waar je de plant wilt knippen. Als je de plant eenmaal hebt bewerkt en de knoppen die je hebt verwijderd, kun je de plant onderhouden door middel van pruning en het verwijderen van verdorde takken. En als laatste, geef de Lavatera wat water om de bloemen te stimuleren om in de komende seizoenen te verschijnen.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 106.33

Conclusie

Snoeien van Lavatera is een eenvoudig proces dat best voordat de bloei begint moet worden uitgevoerd. Om het beste resultaat te verkrijgen, gebruik je altijd schoon gereedschap, zoals een snoeischaar of een sneebschaar, en snoei je de plant voordat de bloeivoeten verschijnen. Terwijl deze plant meestal gemakkelijk te onderhouden is, is het belangrijk om altijd na te denken voordat je begint aan het snoeiproces. De beste manier om je tuin in een prachtig landschap te veranderen is door je tuin goed te verzorgen en de Lavatera te snoeien.

Plaats een reactie