Lavendel snoeien

Lavendel is een van de meest populaire tuinplanten. Het is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook veel voordelen, zoals een verbetering van de luchtkwaliteit en het voorkomen van insecten in uw tuin. Lavendel staat erom bekend de lucht schoon te maken en een anti-stress-aroma uit te stralen. Bovendien heeft het veel verschillende kleuren en geuren. Helaas heeft het ook periodieke onderhoud nodig, zoals het verwijderen van oude of misvormde bladeren en bloemen, en het snoeien. Snoeien is de meest effectieve manier om de plant gezond te houden en een mooi uiterlijk te behouden. In dit artikel zullen we bespreken hoe en wanneer je Lavendel het beste kunt snoeien.

Hoe lavendel te snoeien

Snoeien is het meest effectief in de lente of het begin van de zomer, voordat de plant begint te bloeien. Als het nodig is om de plant te snoeien, moet je eerst goed bekijken hoe de plant eruit ziet. Als je iets onverwachts ziet, probeer dan te achterhalen wat de oorzaak ervan is. Is er gebrek aan water, zonlicht of voedingsstoffen? Als u de oorzaak heeft ontdekt, kunt u de plant de juiste voeding en zorg geven voordat u met het snoeien begint. Wanneer u zich ervan bewust bent dat de plant gezond is, kunt u het snoeien beginnen.

Om de plant te snoeien, heeft u speciale gereedschappen nodig, zoals een takkenschaar of een tuinsnoeischaar. U kunt ook een knijpzak vaak gebruiken om de plant gezond en mooi te houden. Als u een knijpzak gebruikt, moet u ervoor zorgen dat deze schoon is voordat u hem gebruikt, om te voorkomen dat er ziektes of schimmels op de plant worden overgedragen. Begin met het op de juiste manier wegsnoeien van alger blad en stelen, waaronder ook wateropslag. Vetplanten gebruiken oud materiaal om voedingsstoffen op te slaan en je wilt dat al het oude materiaal verwijderd, zodat de nieuwe stelen voldoende voedingsstoffen krijgen.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Het verwijderen van oude bloemen en stelen kan ook het uiterlijk van de plant verbeteren. Als de plant veel bloemen heeft, moeten de oude bloemen worden verwijderd om plaats te maken voor nieuwe, bloeiende stelen. Als u de bloemen met de hand oogst, denk er dan aan dat u zichzelf en anderen kunt beschermen tegen bijensteken of insectenbeten. Als je lavendel knipt, mag je de plantnaam niet verkrachten. De plant vereist een lange rustperiode, dus als je te veel snoeit, kan dit de groei van de plant op de lange termijn beïnvloeden. Laat de plant aan de bovenkant heel, waardoor hij kan bloeien en meer bloemen kan produceren.

Snoeien van lavendel op verschillende momenten van het jaar

Snoeien in de herfst is ook een goed idee omdat het ervoor zorgt dat de plant zich voorbereidt op de winter. Vooral in de winter of de herfst is het belangrijk om de plant tijdig te snoeien. Snoei de top en de zijkanten naar de gewenste vorm. Als je een scherp en verzorgd uiterlijk wilt, moet je ervoor zorgen dat er geen zware of dode takken achterblijven. Als u het proces van herfstsnoei wilt beginnen, waarom stopt u dan niet met het knippen van de plant tijdens de bloei? Snoei de plant diep op de bodem, terwijl je de takken voorzichtig bij elkaar houdt. Wanneer u klaar bent, strooi dan wat compost en mest over de bodem om de groei te stimuleren.

In de winter is het belangrijk om te zorgen dat de plant goed beschut staat tegen de elementen. Je kunt de plant beter goed beschermen tegen de kou dan je hoeft de plant niet te snoeien. In de winter krijgt de plant meer rust en begint het opgebouwde meergroen te verliezen. In de lente wanneer de temperatuur hoger wordt, zal de plant zijn groene kleur terugkrijgen. Als u het kunt maken, laat de plant dan zoals hij is. Als je het toch moet knippen, knip de plant licht en snoei alle gele, verdorde of dode takken af.

Conclusie

Zoals je hebt gelezen, is Lavendel knippen een goede manier om de plant gezond te houden en een mooi uiterlijk te behouden. Snoeien van Lavendel moet worden gedaan in de lente, herfst of de winter, afhankelijk van de behoefte, terwijl je er rekening mee houdt dat het niet al te ingrijpend is om de groei van de plant op de lange termijn te beïnvloeden. Na het snoeien, zorg ervoor dat u de planten goed vocht en voedt om schimmels, ziektes en insecten te voorkomen. Als u deze regels volgt, kunt u genieten van gezonde en mooie Lavendel in uw tuin.

Plaats een reactie