Leibomen: snoeien in Nederland

Leibomen hebben speciale aandacht nodig om te bloeien en te kunnen groeien. Een goede selectie van soorten, een goed aangelegde plantenbak, een goedkope bizonverzekering en de noodzakelijke snoei kunnen jou helpen de beste resultaten te krijgen van je Leiboom. Als je de eerste stappen hebt gezet met het verkrijgen van jouw Leiboom, streven je ernaar om deze te laten zien wanneer hij het beste resultaat laat zien – dat wil zeggen, een brede en krachtige stam, glanzende groene bladeren, gezonde bloemen en natuurlijk een volle en weelderige regelmatige bezuiniging. De volgende informatie helpt je de ins en outs te begrijpen van wat je moet weten over snoeien van Leibomen in Nederland.

Waarom moeten Leibomen worden gesnoeid?

Snoeien is een belangrijk onderdeel van het beheer van de Leiboom. Snoeien omvat een sterke concentratie op de structuur en het ontwerp van de Leiboom, plus het bepalen van de soorten en de leeftijd waar het snoeiwerk moet worden uitgevoerd. Door middel van snoeien krijgt je Leiboom het voordeel van een overprofessionaliserde bloei en groei. De connectie wordt ook versterkt van persoon tot plant.

Snoei van Leibomen biedt de volgende voordelen:

 • Snoei verrijkt de gezondheid van de Leiboom. Snoeien helpt overtollig verdicht hout te verwijderen, door ongelijke en zwakke houtsoorten in te korten, die de groei van de boom beperken.
 • Snoei verhindert de overgroei van de boom. Over-bedekking voorkomt scherp licht en luchtstroom in het binnenste van de Leiboom, beperkend de gezondheid van de boom.
 • Snoei voorkomt meerjarige problemen. Verdikte stammen, dode takken en andere schade kunnen voorkomen worden door regelmatige snoeimomenten.
 • Snoei verhoogt de schoonheid en het visuele aantrekkelijke aspect. De gezonde luchtstroom en het blad reis patroon worden bevorderd met een periode van verjonging van de Leiboom.

Hoe snoei ik mijn Leiboom?

De beste tijd om te beginnen met het snoeien van de Leiboom is in het vroege voorjaar en het najaar. In Nederland mag je je Leiboom niet snoeien in het koude seizoen. Met zuivere, scherpe snoeischaar snoei je je Leiboom, of het nu gaat om een klein boompje of een hoge, volwassen boom. Naar snoeitechniek:

 • Verwijder verdikte stronken en takken, Rotte stukken en stukken die op de grond proberen te groeien.
 • Verwijder afgebroken takken en knoppen en verwijder ook beschadigde of verouderende bladeren.
 • Snoei zwakke, onregelmatig gevormde bollen, zoals de Europese leiboom.
 • Snoei klimmende Leibomen om mooie gezichten te creëren.
 • Snoei of maak een Hedge voor regelmatige boomschalen.
 • Verwijder enkele nieuwe takken ter verjonging.

Snoeien is een kunst en je moet de technieken begrijpen om de Leiboom het best mogelijke resultaat te geven. Het is ook belangrijk om je te realiseren dat wanneer je teveel of op de verkeerde plaatsen snoeit, je schade kan aanrichten aan de Leiboom.

Hoe bereid ik mij voor op het snoeien van mijn Leiboom?

Als je je Leiboom op het beste manier wilt snoeien, zijn hier enkele belangrijke tips en tricks:

 • Hou rekening met het voorjaarsseizoen en laat het snoeiwerk uitvoeren vóór het bloeiseizoen, omdat je de boom niet wilt beschadigen.
 • Kies de schaduwrijke delen voor het snoeien, omdat de warmere delen van de plant meer schade kunnen ondervinden.
 • Let op voor overlappende takken die elkaar beroven van licht. Hoger gekomene en breder geworden takken zijn kwetsbaar voor schade.
 • Gebruik enkel het juiste gereedschap. Scherp en aangescherpt gereedschap heeft minder schade en meer laatste resultaten.
 • Houd de afstand tussen twee handen in gedachten. Breng het onttrekken altijd uit op 20 centimeter van de ander.
 • Wees voorzichtig tijdens het aanbrengen op afstand van meegeleverde takken. Afstanden veroorzaken droogte en versneld afsterven.

Conclusie

Het juiste technieken en voorbereidingen voor het snoeien van je Leiboom zijn erg belangrijk om de Leiboom in goede gezondheid te houden. Snoeien is een noodzakelijke stap voor het verbeteren van gezondheid, schoonheid en levensvatbaarheid van de boom. Vergis je niet in het denken dat het snoeien van de Leiboom alleen maar een kwestie is van het wegknippen van uitgegroeide of dode takken. Je hebt kennis en ervaring nodig om de beste resultaten te bereiken. De kunst ligt in het begrijpen van het groeipatroon van de Leiboom. Daarnaast is het ook erg belangrijk om de juiste tools te gebruiken. Het snoeien van je Leiboom op de juiste manier en met de juiste tools is een eeuwenoude kunst.

Plaats een reactie