Leilindes snoeien

Leilindes zijn wonderlijke bladverliezende bomen. Ze hebben opvallend groene bladeren die bijna het hele jaar door aan de boom blijven zitten. Leilindes zijn een mooi accent voor de tuin en hun sierlijke vorm en donkergroene bladeren zijn een unieke attractie. Echter, zoals bijna elke houtachtige plant, hebben Leilindes periodieke snoeibehandelingen nodig om hun vorm en groei te behouden en zelfs te verbeteren.

Waarom leilindes snoeien?

Snoeien is een essentieel onderdeel van de verzorging van leilindes. Het helpt de algemene vorm van de boom te behouden en de gezondheid te verbeteren. Door snoeien kunnen ongewenste takken verwijderd worden. Snoeien helpt ook om de boom tegen ziekte en plagen te beschermen. Regelmatig snoeien verbetert ook de bloei en vruchtzetting.

Wanneer leilindes snoeien?

De meest ideale tijd voor het snoeien van leilindes is in de winter. De winter is de beste periode om de leilindes te snoeien, omdat de meeste schimmels en plagen in die tijd inactief zijn. Snoei nooit tijdens een droog seizoen omdat dit leidt tot schade aan de takken. Als je in de lente of zomer moet snoeien, doe dit dan vroeg in de ochtend als het nog koud is, zodat een eventueel bloedend patroon vermeden wordt.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.50
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67

Hoe leilindes te snoeien?

Bij het snoeien van leilindes moet je voorzichtig te werk gaan. Als je de leilindes te hard knipt, kunnen de takken afbreken of vervormen. Dit kan leiden tot uitdroging en schimmelziekte. Zorg er daarom voor dat je een scherp snoeigereedschap gebruikt, zoals een tuinhaak, een scherpe schaar of een snoeischaar. Als je de boom gaat snoeien, verwijder dan eerst de kruisende of verwarde takken, verdorde of zieke takken en enigszins gekromde takken. Snoei ook takken die te diep zitten, zodat meer zonlicht de binnenkant van de leilindes kan bereiken.

Hoe vast te houden bij het snoeien van leilindes?

Het is heel belangrijk om bij het snoeien van leilindes veilig te werk te gaan. Zorg ervoor dat je stevig staat op een goede, vlakke oppervlak. Gebruik vervolgens steunmonteurs om je boom te ondersteunen. Als je hoog moet blijven, gebruik dan verhoogde platforms of ladders, zodat je je handen vrij hebt om te werken. Zorg ook voor goede beschermende kleding, zoals een lange broek, handschoenen en stevige schoenen. Zo kan je je lichaam voor maximaal beschermen tegenverwondingen.

Waar op letten bij het snoeien van leilindes?

Zorg ervoor dat je nooit meer dan een derde van de leilindes snoeit. Als er te veel takken verwijderd worden, kan dit leiden tot verzwakking van de leilindes. Verwijder ook nooit meer dan twee takken aan een zijde, zodat de leilindes tijd krijgt om te herstellen en zijn oorspronkelijke vorm te behouden. Kijk ook goed uit met mes- of bijlsneden en gebruik een beschermend middel tegen insecten en schimmels na het snoeien. Als je deze tips opvolgt, verzekert je jezelf van gezonde en sterke leilindes.

Plaats een reactie