Leliegras snoeien

Leliegras is een veel voorkomende en populaire sierplant. Het is een mooie versiering voor je tuin en wordt meestal in bloembakken, potgrond, rotsen of grondgrond gebruikt. Ondanks de kleine grootte kan leliegras grote invloed hebben op je tuin. Daarom is het belangrijk om het goed te verzorgen en regelmatig te snoeien.

Waarom snoeien?

Snoeien van leliegras is belangrijk om de plant gezond te houden en verhindert dat de plant verschroeiing ziet. Bijgevolg zal het weer bloei proces beter verlopen en ook de overvloedige groei beperken. Ook zal de leliegras mooier en controleerbaarder blijven.

Wanneer is het beste moment om te snoeien?

Het beste moment om te snoeien is wanneer de plant in rust is. Dit is meestal in het vroege voorjaar wanneer de temperatuur stijgt. Als je in dit seizoen snoeit, zorg je dat de leliegras in het eerste half jaar goede voorwaarden heeft om goed te groeien. Het is ook de beste tijd om de plant te vervangen als deze er slecht uit ziet.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Hoe snoei je leliegras?

Als je leliegras gaat snoeien, begin dan met het verwijderen van dode of zieken stengels en bladeren. Kijk tijdens het snoeien of er schimmel, bruine stippen of insecten laarzen aan de plant te zien zijn. Verwijder deze dingen ook. Dan is het belangrijk om de plant niet te vervellen of te beschadigen. Gebruik een sharp schaar om de oude stengels en bladeren te verwijderen.

Om de vorm van de plant te behouden en overmatig groeien tegen te gaan, kun je deze ook trimmen. Neem een scherp snoeimes en snoei de lange stelen op een denkbeeldige lijn of rondom de plant. Snoeien te hoog kan resulteren in dunne stengels, dit mag niet gebeuren. Als je klaar bent met snoeien, kort dan de topstengels. Dit vermindert de kans dat leliegras uitschiet.

Welke gereedschappen moet je gebruiken?

Gebruik stevige, goed onderhouden gereedschapskist met verschillende stijlen en maten scherpe scharen. Zorg ervoor dat de gebruikte scharen een antimicrobiële coating hebben, waardoor bacteriën niet op de plant blijven hangen. Controleer ook of de scharen schoon zijn. Veeg ze af met een zacht doekje of een bacterie-dodende oplossing om te voorkomen dat de gereedschappen disease verspreiden.

Extra tips

Het is vaak beter om te snoeien als de planten in rust zijn, maar je mag de planten ook snoeien tijdens de groeifase als je denkt dat je het nodig hebt. Controleer de planten regelmatig voor schimmels of insecten. Als je ontdekt dat er een probleem is, behandel het dan onmiddellijk. Breng geen schade toe aan de omringende planten. Verwijder ook elke week dode bloemen, knoppen, geel gevlekte bladeren of andere verdorde delen.

Leliegras heeft een rustperiode nodig om de komende vele maanden gezond te blijven; dus snoei pas in het vroege voorjaar. Gebruik voor het snoeien stevige, goed onderhouden scherpe scharen die een antimicrobiële coating hebben en maak ze regelmatig schoon. Als je deze tips volgt, blijft je leliegras gezond en bloeit hij mooi de hele zomer lang.

Plaats een reactie