Magnolia Boom Snoeien

Een Magnolia boom, een sierlijk aanblik die vaak in tuinen en parken wordt gebruikt, moet regelmatig worden gesnoeid. De boom heeft normaal gesproken genoeg energie om in stand te blijven, maar het is belangrijk om de Magnolia boom in de juiste vorm te krijgen en het gebladerte netjes in vorm te houden. Door te snoeien blijft de boom mooi en gezond. Snoeien van een magnolia boom is niet gemakkelijk, dus hieronder worden enkele richtlijnen besproken.

Hoelang en Hoe vaak moet ik mijn Magnolia Boom Snoeien?

Magnolia bomen hoeven niet vaak gesnoeid te worden. Ze kunnen soms jaren achtereen groeien en bloeien zonder te worden gesnoeid. Snoeien moet alleen gedaan worden als er zichtbare problemen zijn met de boom, zoals zieke bladeren of stammen die gebarsten zijn. Andere redenen om te snoeien zijn als de boom te veel groeit of als er takken in de weg zitten. Het beste moment om de boom te snoeien is in de herfst of winter, voor de magnolia bloeit en voordat alle bladeren eraf zijn gevallen. Als je de boom tijdens de winter in je gebied snoeit, voordat de knoppen bloeien, dan heeft je Magnolia tijd om voordat de warmte om weer te herstellen. In deze periode hebben de bomen in de winter ook meer energie om terug te groeien.

Hoe Snoei je een Magnolia Boom?

Het belangrijkste bij het snoeien van een Magnolia boom is om ervoor te zorgen dat de takken slank en dun blijven. Probeert altijd om een vorm te maken met de vorm van de natuur en geef geen scherpe lijnen. De meeste Magnolia bomen bestaan uit lange twijgen met kleine bladeren, waardoor het moeilijk is om een vormende snoei te geven. Gebruik daarom alleen een scherp snoeimes om de lange twijgen te verwijderen, als deze langs of dwars groeien. Verwijder takken die te dicht bij elkaar staan, of die omhoog en omlaag groeien. Als je de boom in een formele stijl wil snoeien, dan moet je meer takken verwijderen die dun of licht van kleur zijn. Verwijder ook takken die over elkaar heen staan.

Welke Gereedschappen heb je nodig?

Om een Magnolia goed te snoeien heb je enkele gereedschappen nodig. Het gebruik van een goede schaar is met name belangrijk. Er zijn verschillende soorten scharen beschikbaar voor snoeien, met verschillende maten en materialen. Kijk uit naar scharen met een scherpe, rechte snede. Gebruik ook lange, rechte scharen als je de grotere takken gaat snoeien. Andere gereedschappen die je nodig hebt voor het snoeien van een Magnolia zijn een ladder, een verlengstuk en eventueel een herstelspray. Controleer altijd of de takken stevig genoeg zijn voor het gewicht van de ladder en neem nooit meer risico dan nodig is. Als je het gebruik van een ladder niet vertrouwt, dan kun je ook een stuk speelgoed dat je in de tuin kunt plaatsen, om zo de takken op de juiste manier te snoeien.

Conclusie

Snoeien van de Magnolia boom is een belangrijke taak om ervoor te zorgen dat de boom gezond en mooi blijft. Het beste moment om te snoeien is meestal in het voorjaar of de winter. Beschik ook over een scherp snoeimes en een ladder als je de boom hoog moeten snoeien. Hou je Magnolia boom in de juiste vorm om de boom deel te laten nemen aan de tuin en om iedereen te laten genieten van deze sierlijke boom.

Plaats een reactie