Magnolia Boom snoeien

Magnolia bomen zijn prachtige, romantische bloemende bomen waar je van kunt genieten op elk moment van het jaar. De bloemen komen in de lente te voorschijn en de bladeren groeien door in de zomer. Het is echter ook van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je Magnolia bomen correct snoeit, zodat ze gezond en mooi kunnen blijven. Hieronder leggen we uit welke stappen je moet ondernemen voor het adequate snoeien van je Magnolia bomen.

Hoe en wanneer

Het snoeien van Magnolia bomen hangt af van de leeftijd van je boom. Als je Magnolia boom jonger is dan 5 jaar, hoef je het alleen maar te snoeien omdat je iets wilt veranderen of omdat je takken wilt wegnemen die je niet graag ziet. Als je Magnolia boom ouder is dan 5 jaar, moet je ervoor zorgen dat je de takken die dicht bij de stam van de boom staan, snoeit. Hiermee voorkom je dat de takken breekbaar worden. Het moment waarop je jouw Magnolia moet snoeien, hangt af van de leeftijd. Als je boom jonger is dan 5 jaar, kun je het beste snoeien in de late winter, voordat de bladeren tevoorschijn komen. Als je boom ouder is dan 5 jaar, kun je het beste in de lente snoeien, wanneer er nog geen bladeren aanwezig zijn.

Hoe te snoeien en welke materialen?

Snoeien is een hele klus, maar als je je aan enkele basisregels houdt, wordt het een stuk makkelijker. Om een goed resultaat te krijgen, heb je het juiste snoeigereedschap nodig. Het beste gereedschap om te gebruiken voor het snoeien van Magnolia bomen is een Bypass-schaar of een tang. Deze twee gereedschappen zijn het meest geschikt, omdat ze je helpen een schone, krachtige snede te maken waarmee je de boom op de juiste manier kan snoeien. Als je de boom snoeit, moet je er op letten dat je alleen de takken verwijdert die dood of dodelijk gewond zijn. Verwijder ook de takken die kruisende of afwijkende groeipatronen vertonen. Snoei ook takken die naar beneden gericht zijn om een gezonde en natuurlijke vorm te behouden. Als je klaar bent met het snoeien, moet je de schaar reinigen en de gesnoeide delen van de boom goed in de gaten houden om te zien of er geen vlekken, wonden of schade ontstaat.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Conclusie

Het snoeien van Magnolia bomen is een belangrijk onderdeel om deze bomen gezond en mooi te houden. Zorg ervoor dat je de juiste technieken en gereedschappen gebruikt en weten wanneer je je Magnolia bomen het beste kunt snoeien. Als je deze tips volgt, zal jouw magnolia boom er weer als nieuw uitzien en van jaren genieten.

Plaats een reactie