Magnolia snoeien

Magnolia, ook wel bekend als de ‘bomenkoningin’, is een van de meest populaire bomen ter wereld. Het is een bijzonder mooi gezicht als deze bomen in de lente bloeien. Het is echter van belang om jouw magnolia goed te snoeien. Alleen als je regelmatig snoeit, blijft de magnolia gezond en mooi. In dit artikel leer je daarom alles wat je moet weten over het snoeien van magnolia.

Wanneer snoei je magnolia?

Magnolia bomen bloeien aan het einde van de lente. Wanneer deze bloei voorbij is, is het het beste moment om de magnolia te snoeien. Dit kan tussen maart en juni. Als je in de zomer of winter snoeit, kun je de gezondheid van de magnolia schaden, omdat de wonden dan niet goed genezen. Hoewel het niet altijd noodzakelijk is om elk jaar te snoeien, kun je de boom wel op deze manier laten groeien zoals je dat wil.

Hoe snoei je magnolia?

Voordat je begint met snoeien is het belangrijk dat je het juiste gereedschap gebruikt. Het beste gereedschap voor het snoeien van magnolia is een goede takkenschaar of een haakschaar. Het is belangrijk dat je scherpe gereedschappen gebruikt, zodat de wonden die ontstaan bij het snoeien genezen met een minimale schade aan de boom. Als je klaar bent om te snoeien, begin dan aan de buitenste takken. Als je de buitenste takken verwijdert, krijgt de warmte en licht beter de kans om de binnenste takken te bereiken, waadoor de boom gezonder en sterker wordt. Vergeet ook niet om verticale snoei toe te passen. Dit vermindert de windvlagen die de magnolia kunnen beschadigen.

Als je klaar bent, begint u met het verwijderen van alle dode takken. Hiermee versterk je de boom en verwijder je alle ziektes die de takken met zich meedragen. Als laatste kun je het meer verticaal of asymmetrisch snoeien. Dit is buitengewoon belangrijk voor de toekomstige groei van de boom.

Moet je speciale zorg geven aan je magnolia?

Het is altijd belangrijk om de kans op beschadiging en verwonding bij het snoeien van bomen te minimaliseren. Als je magnolia al heel oud is, is er een hoger risico op schade als je te veel snoeit. Het is daarom aan te raden dat je een deskundige inschakelt om je magnolia te snoeien. Vergeet ook niet dat magnolia bomen extra zorg nodig hebben als het gaat om voeding. Om de boom gezond te houden, is het verstandig om voedingsstoffen toe te voegen aan de grond waarin de magnolia staat. Daarnaast moet je ook regelmatig de grond verharden om gaten te voorkomen.

Conclusie

Snoeien is het beste voor de gezondheid van je magnolia. Met deze tips en adviezen is het vrij eenvoudig om je magnolia te snoeien. Als je jouw magnolia de juiste zorg geeft, zal deze je jarenlang met zijn mooie bloemen verblijden.

Plaats een reactie