Moerbei snoeien

Hoe snoei ik een Moerbei?

Moerbei, ook wel Prunus serrulata genoemd, is een populaire bloemsoort die in veel tuinen te vinden is. Dit decidueuze bomen hebben mooie bloesem, maar het verzorgen van een Moerbei vereist enige onderhoud. Snoeien is een belangrijke stap in het verzorgen van een Moerbei, en met de juiste technieken zul je het maximale uit je Moerbei halen. Hier volgen tips over hoe je een Moerbei het beste kunt snoeien.

Wanneer snoeien?

De beste tijd om een Moerbei te snoeien is in het late voorjaar, vlak nadat hij is uitgebloeid. Het is belangrijk om pas te snoeien als de boomverbladering voltooid is, om te voorkomen dat de bladeren geen tijd hebben om vol te rijpen. Als je niet snoeit in het juiste seizoen, kunnen de knoppen crashen dit jaar of de volgende, waardoor de bloei minder overvloedig zal zijn. Houd echter in gedachten dat het snoeien van Moerbei ook in de zomer mogelijk is, maar dat je extra voorzichtig dient te zijn om de boom niet te beschadigen.

Hoe een Moerbei te snoeien?

Snoeien van een Moerbei moet regelmatig worden gedaan om de vorm te behouden en de energie in de boom te richten naar volgende bloeiperioden. Als je allereerst de mitoku-snoei hanteert, worden takken uit de kern van de stam verwijderd om de openheid in de kroon te verhogen. Hierdoor komt meer licht in de binnenste delen van de kroon, waardoor de bloei in het volgende jaar een stuk grootser zal zijn. vervolgens is het ook belangrijk om alle zieke takken op de Moerbei te verwijderen, evenals dood hout en andere vormen van verval. Verder kun je per jaar de extreem lange, vertakte stelen verwijderen om het uiterlijk van de kroon te verfijnen.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Gereedschappen voor snoeien

Om een Moerbei op de juiste manier te snoeien is het noodzakelijk om de juiste gereedschappen te gebruiken. Voor het gebruik van snoeigereedschappen, is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met het aandragen van gezondheid, maar ook om verschillende soorten schimmel of bacteriële infecties te voorkomen. Een kwaliteitszaag met gematteerde randen, stijl haakse scharen en bypass-schaar zijn de meest voorkomende gereedschappen, al is de keuze uiteindelijk afhankelijk van de omvang van de Moerbei. Als er zeer brede takken zijn, kan een zaag nodig zijn om de tak te verwijderen.

Nabewerking na het snoeien

Na het snoeien is het belangrijk om een aantal stappen te nemen om de Moerbei te behandelen tegen schimmelinfecties of bacteriële aandoeningen. Om te voorkomen dat er schimmels of bacteriën in het opensnijden treedt, kan het gebruikelijk zijn om de snijvlakken te behandelen met wit kalk, tarwekiem of as voor een antiseptische effect. Het verdient ook de voorkeur om de snijden te bekleden met een schimmelwerende middel. Uiteindelijk zijn al deze stappen noodzakelijk om een gezonde en mooie Moerbei te krijgen, vrij van infecties of andere aandoeningen.

Conclusie

Snoeien is een essentiële stap als het gaat om het verzorgen van een Moerbei. Met de juiste technieken en gereedschappen kan het beheer en het onderhoud van een Moerbei zeer goed worden uitgevoerd. Als je ervoor zorgt dat je snoeit in het juiste seizoen, zal het resultaat op lange termijn een gezonde en mooie Moerbei in je tuin zijn.

Plaats een reactie