Notenboom snoeien

Wat is een Notenboom?

Een notenboom is een groenblijvende boom die veel noten produceert. De meeste notenbomen produceren een verscheidenheid aan noten zoals walnoten, hazelnoten en hazelnoten. Notenbomen hebben een mooie groene kroon die in de lente verschillende kleuren blad kleurt. Notenbomen groeien vrij traag, maar moeten af en toe gesnoeid worden om de vorm te behouden en de productie van noten te verhogen. Notenbomen kunnen meer dan 50 jaar meegaan als ze goed worden onderhouden. Ze bestaan ​​in de meeste klimaten en kunnen in veel verschillende bodems groeien.

Waarom Notenbomen snoeien?

Het snoeien van notenbomen is belangrijk voor de gezondheid en productiviteit van de boom. Als de notenboom niet wordt gesnoeid, zal de vorm van de boom gedeformeerd raken, waardoor de boom minder productief zal zijn. Bovendien kan ongesnoeide notenbomen meer onderhevig zijn aan ziekten en schimmel. Als de notenboom te dicht wordt, zal het licht binnen de kroon verminderen, waardoor de noten minder snel zullen rijpen. Snoeien verhoogt ook de luchtcirculatie en helpt onkruiden te bestrijden, waardoor wormprut ruimschoots vermindert.

Hoe snoei je een Notenboom?

Notenbomen moeten jaarlijks worden gesnoeid om een goede vorm en veel productiviteit te behouden. Het snoeien van notenboompjes kan een kleine of grote taak zijn, afhankelijk van de hoogte en leeftijd van de boom. Verwijder overbodig meerjarig hout zoals twijgjes en kleine zijscheuten, die direct aan de stam zitten, met loof. Pas daarna kun je het grote snoeiwerk aanvallen, zoals het verwijderen van grotere takken. Snoei de notenboom het liefst in de lente, zodat de noten in de zomer zullen rijpen. Gebruik nooit elektrisch gereedschap voor het snoeien van notenbomen, omdat het schade aan de boom kan veroorzaken. Gebruik altijd een handzaag of een scherpe snoeischaar.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

De juiste vorm kiezen

Bij het snoeien van de notenboom moet je de vorm kiezen die bij de boom past. De meeste notenbomen groeien het beste met een centrale stam en symmetrische zijscheuten, zodat licht en lucht alle kanten op stroomt. Om de vorm te behouden en de productie van noten te verhogen, moet je de toppen van verschillende zij takken met de jaren schuiven. Het is ook belangrijk om regelmatig ongezonde takken te verwijderen. Elimineer ook takscheuten die aan het stammerk staan, die te dicht bij elkaar staan ​​of die te dicht bij andere takken staan. Verwijder ook gele of bruine bladeren en takken, die duiden op een schimmelinfectie.

Onderhoud en plagen

Notenbomen hebben regelmatige verzorging nodig voor een lang en gezond leven. Maak daarom een plan van onderhoud, waarmee je de boomschors en stam inspecteert en eventuele schade of rook opmerkt. Controleer ook de kroon van de boom, de bladeren en de noten. Controleer of er een tekort is aan fruitschillen rond de notenboom en verwijder alle plagen. Veel plagen zoals meelwormen, rupsen, vliegen en bladluizen kunnen schade veroorzaken. Om infecties te voorkomen, is het ook belangrijk om verzwakte takken en schors te verwijderen. Als er stukken bosbouw zijn, kunnen deze worden verwijderd met een zaag, om het schadegebied te beperken.

Slot

Het snoeien van notenbomen is een belangrijk onderdeel van het jaarlijkse onderhoud, om ervoor te zorgen dat je boom gezond en productief is. Het kan een kleine of grote taak zijn, afhankelijk van de leeftijd en hoogte van de boom. Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen gebruikt, zoals een scherpe snoeischaar of een handzaag. Kies de juiste vorm voor de minteboom en verwijder overbodig meerjarig hout en takken. Elimineer ook plagen die je rond de notenboom ziet. Verwijder ook verzwakte takken en schors, zodat infecties kunnen worden voorkomen. Als je je notenboom goed onderhoudt, zal hij je vele jaren gezond en productief blijven.

Plaats een reactie