Oleander snoeien

Oleander is een van de meest populaire, wonderbaarlijk versierde en veelkleurige planten ter wereld. Het ziet er heerlijk uit in landschapsontwerpen en thuis tuinen en het is erg populair als plant. Het is echter ook noodzakelijk om te weten hoe je Oleander het beste kunt snoeien. Voordat je begint met het snoeien van Oleander, is het belangrijk om te weten waarom het belangrijk is om te snoeien en waarom het moet worden gedaan. Oleander heeft snoei nodig om te bloeien, gezond te blijven en een mooie verschijning te behouden. Het is belangrijk om correct te snoeien om ervoor te zorgen dat de plant bloeit en optimaal profiteren van de bloem aanraking.

Snoeien en strippen

Snoeien en strippen is een essentieel onderdeel van het onderhoud van de oleander. Snoeien en strippen gebeurt om de kracht van de oleander te behouden. Als de oleander te dik wordt, starten de bloemen hun kracht te verliezen en kan de plant bladeren laten vallen. Snoeiwerk helpt de oleander vitaal en gezond te blijven. Bovendien is het noodzakelijk om het vormen van luchtcirculatie en zo toegang te bieden voor de zon. Als je de oleander correct snoeit, hangen de bloemen in een meer verspreide formatie waardoor de tuin meer versierd wordt. Snoeien en strippen moeten ook gedaan worden om het aantal zaden op zijn minimum te houden.

Het beste moment om te snoeien

Snoeien van Oleander kan worden gedaan tijdens de hele jaar. Hoe dan ook, het beste moment om te snoeien is na de winter en het stevig te doen in de maanden mei en juni. Als de winter voorbij is, heeft de oleander de extra verzorging nodig om aan te sterken. Ongeacht wanneer je het snoeien laat plaatsvinden, het is erg belangrijk om alle zieke, beschadigde of dode branches te verwijderen. Verder moet onmiddellijk worden getrokken als je ziet dat al welke branches last hebben van een ziekte.

Hoe snoei je?

Snoeien van Oleander is niet moeilijk, maar het moet gebeuren met de juiste gereedschappen. De meest gebruikte gereedschappen voor snoeien van Oleander zijn een stevige schaar, een snoeischaar, een beitel en een heggenschaar. Met deze gereedschappen kun je alle branches bijknippen tot de gewenste hoogte en vorm en alle diepe of overwoekerde takken verwijderen. Alle problemen zoals rotten, infecties en insecten te verwijderen. Je stevige schaar moet in goede conditie zijn om er zeker van te zijn dat de oleander neat blijft.

Bij het snoeien moet je niet alleen de gevormde takken verwijderen, maar ook alle takken die op de grond liggen en alle dode bloemen die je kunt vinden. Als je klaar bent met de snoei, vergeet dan niet Om de stukken van de takken te verwijderen die je hebt verwijderd. Daarna moet je de bloemstalen rechtop staan, milieuvriendelijk herbruikbaar materiaal verzamelen, en het bladeren en stammen schoonmaken.

Conclusie

In conclusie zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten als je Oleander gaat snoeien. Snoeien en strippen helpen de oleander sterk te blijven, bloemen te produceren en grip op insecten proberen. Snoeien van Oleander moet worden gedaan na de winter, tijdens mei en juni. Je moet de juiste gereedschappen gebruiken om de branches van de oleander te snoeien en je moet alle problemen elimineren, zoals insecten, rotting en infectie. Als je klaar bent met het snoeien, vergeet dan niet om alle afgesneden stukken te verwijderen en milieuvriendelijk herbruikbaar materiaal te verzamelen.

Plaats een reactie