Oleander Snoeien snoeien

Oleander is een prachtige sierstruik met mooie, geurende bloemen die in de zomer bloemen bij uw huis of tuin kunnen toevoegen. Maar om de oleander mooi te houden, moet je deze regelmatig snoeien. In dit artikel leer je alles over het snoeien van Oleander.

In welke periode van het jaar kan je Oleander snoeien?

Oleander moet in de lente worden gesnoeid, meestal in het vroege voorjaar. U kunt eind maart of begin april beginnen met het snoeien. In de winter moeten de struiken van de oleander een rustperiode hebben, dus het is het beste om dan niet te snoeien.

Hoe je Oleander het beste kunt snoeien

Het is best om eerst de oude en dode takken te verwijderen. Deze takken zijn vaak verdord of kunnen worden herkend aan hun donkere, droge oppervlak. Als u in uw oleander knoppen ziet, is het ook aan te raden om deze oude takken te verwijderen om de bloemondersteuning te verhogen.

Het is belangrijk om alle takken te snoeien voor bloemontwikkeling. Als u wilt dat de struik mooi compact blijft, kunt u hem in deze stap verkleinen. Gebruik hiervoor secateurs om de takken af te knippen. Als de takken groter dan 1 cm zijn, gebruik dan een boomzaag.

Als u klaar bent met het verwijderen van de oude takken en het verkleinen van de struik, moet u de uiteinden afknippen om die te vormen. Vergeet niet beide kanten van de struik te trimmen om een symmetrisch beeld te creëren. Bij het vormen van een oleander moet je ervoor zorgen dat je de zijkanten langer laat; omdat de bloemen voornamelijk aan de randen verschijnen.

Gereedschap

Om Oleander goed te snoeien, hebt u een aantal verschillende gereedschappen nodig. Om de dunne takken te verwijderen, hebt u een paar secateurs nodig. Als u dikke en hardnekkige takken moet verwijderen, hebt u een boomschaar of een boomzaag nodig. Kunstgebit heeft ook een ranker nodig, maar als je geen ranker hebt, kun je ook met je handen knippen.

Extra Verzorging

Als u klaar bent met het snoeien, zorg er dan voor dat u de oleander goed water geeft. De oleander heeft veel water nodig om mooi te bloeien, dus geef hem regelmatig water en voer hem eens in de twee weken. Deze voeding geeft de struik wat extra voedingsstoffen en helpt de bloemontwikkeling.

Als u de oleander hebt gesnoeid, is het ook raadzaam om de bodem van de struik te mulchen. Ernstig bloedwortel helpt de bodem vochtig te houden en voorkomt dat onkruid groeit. Mulchen en water is een noodzakelijke stap op weg naar een gezonde oleander.

Conclusie

Het snoeien van Oleander is een vitale stap bij de verzorging van de struik. Om de oleander gezond en mooi te houden, moeten ze in het vroege voorjaar regelmatig gesnoeid worden. Gebruik secateurs, boomschaar en/of boomzaag om de oleander te snoeien en vergeet niet om na het snoeien voldoende water en mest te geven. Met de juiste zorg kunnen Oleanders binnenkort de tuin versieren met prachtige bloemen.

Plaats een reactie