Olijfboom snoeien

Wanneer je in het bezit bent van een olijfboom dan is regelmatig snoeien een must. Als je de olijfboom goed besnoeit dan ben je verzekerd van een sterke en gezonde boom die goed in balans is. Het is belangrijk om te weten wanneer je een olijfboom het beste kunt snoeien, welke gereedschappen je hiervoor nodig hebt en hoe je deze het beste aanpakt.

Wanneer snoeien?

De beste tijd om de olijfboom te snoeien is wanneer deze in rust is, tenzij je kleine correctoren maakt. Meestal gebeurt dit in het voorjaar, voordat de eerste bloei begint. In late zomer- of herfstmaanden is ook een goede tijd om de oude, doodgeworden takken te verwijderen. Net voordat de winter begint is een goede tijd om de boom wat dunner te maken, ter voorkoming van schade door vorst.

Gereedschap

Het is belangrijk dat je goed gereedschap hebt voor het snoeien van je olijfboom. Een scherpe schaar of een goede snoeischaar is essentieel om de boom op de juiste manier te snoeien. Sommige mensen gebruiken een snoeischaar om de takken dunner te maken, maar dit kan schade veroorzaken aan de boom. Het is aan te raden om een ​​kieser of een touwtje te gebruiken, zodat je niet op een tak hoeft te klimmen om deze te verwijderen.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Hoe te snoeien?

Voor het behouden van de algehele gezondheid en vorming van je olijfboom, is het belangrijk om deze regelmatig te snoeien. Begin met het verwijderen van zwakke, dode of zieke takken. Vervolgens kun je beginnen met het maken van de vorm. Bepaal welke takken uitsteken en verwijder deze. Je kunt ook takken verwijderen die te dicht op elkaar staan ​​om nieuwe takken en bladeren vrij te geven.
Let bij het snoeien op de hoedanigheid van de tak en de omvang van de olijfboom. Verwijder alleen de dikste takken als de boom erg dik en ongezond is. Als je kleine correcties moet uitvoeren, gebruik dan die in plaats van te snoeien.

Slotopmerkingen

Het snoeien van een olijfboom is een belangrijke taak voor het behoud van de gezondheid en vorm van de boom. Het is belangrijk om te weten wanneer je een olijfboom het best kunt snoeien, wat je aan gereedschap hiervoor nodig hebt en hoe je de boom het best kunt aanpakken. Doe dit in het voorjaar en late zomer, gebruik goed scherp gereedschap en wees voorzichtig bij dikke en ongezonde bomen. Met wat extra aandacht en een beetje geduld kun je je olijfboom verzorgen en in topconditie houden.

Plaats een reactie