Orchideeé Belangrijke informatie over het snoeien van Orchidees

Waarom is het snoeien van Orchidees belangrijk?

Orchidees hebben snoei nodig om gezond en sterk te blijven. Snoei helpt om de planten in vorm te brengen en te houden en tevens verwijderd het overtollige, dode of gebroken materiaal. Ook wordt de bloemkwaliteit beïnvloed door de verzorging van de orchidee. Door regelmatig te snoeien kunnen de bloemen mooier en groter worden.

Hoe snoei ik een Orchidee?

Het snoeien van orchidees is een vrij eenvoudig proces. U moet eerst 2 tot 3 inch van elke steel verwijderen. U moet ook de dode bladeren en bloemen verwijderen om de lucht circulatie te verbeteren. Verwijder ook elk geel, bruin of zwart lijkend blad zodat er meer licht bij de plant komt. Soms is er geen snoei nodig, maar het is belangrijk om alle losse of overlappende bladeren te verwijderen. U kunt ook bepaalde takken knippen als de orchidee te wild begint te groeien. Probeer het liefst zo weinig mogelijk te snoeien.

Wat is de beste tijd van het jaar om te snoeien?

Het beste moment om te snoeien is het begin van het voorjaar, als de orchidee weer begint te groeien. U kunt ook in de herfst of winter snoeien als het weer kouder wordt. Pas wel op dat u geen stengels of bladeren verwijdert als het onder de 8°C is, aangezien de plant kan schaden als u het in de winter snoeit.

Wat voor gereedschap heb ik nodig om te snoeien?

Om de orchidee te snoeien hebt u verschillende gereedschappen nodig. Een klein, scherp mes, haar schaar of een vlijmscherp snoeimes zijn onmisbaar. Houd ook speciale orchideescharen bij de hand, ze zijn erg handig om het harde oppervlakglazuur te kunnen verwijderen. Voor grote stengels hebt u een kleine takkenschaar of een grote schaar voor het verwijderen van de takken en bladeren, ook hierbij is het belangrijk om een scherpe schaar te gebruiken.

Hoe zorg ik na het snoeien voor mijn Orchidee?

Na het snoeien is het belangrijk om de snoeiwonden te behandelen met een antiseptisch middel om infecties te voorkomen. U kunt een antiseptische spray, een antiseptisch poeder of een alcoholoplossing gebruiken. Voeg na het snoeien ook meer verdunning toe aan de voedingsoplossing om schimmelgeuren te voorkomen. Zorg ook voor een goede drainage en voorkom dat de voedingsoplossing in contact komt met het bloemmateriaal. Nadat de orchidee is gesnoeid, kunt u de plant verplaatsen naar een inspanning om een goede luchtcirculatie te garanderen.

Conclusie

Het snoeien van orchidees is een belangrijk deel van de verzorging van deze bijzondere planten. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de bloemen mooier en groter te maken. Het is het beste om te snoeien in het begin van het voorjaar, met behulp van een klein scherp mes, haar schaar of een vlijmscherp snoeimes. Nadat u heeft gesnoeid moet u de snoeiwanden behandelen met een antiseptisch middel en de voedingsoplossing verdunnen. Vergeet ook niet om de orchidee te verplaatsen naar een plaats met voldoende luchtcirculatie. Door de juiste verzorging te geven zal uw orchidee gezond blijven.

Plaats een reactie