Oude Appelboom snoeien

In veel tuinen in Nederland staat een oude appelboom. Als je oude appelboom goed onderhouden wil houden, is het noodzakelijk om jaarlijks te snoeien. Je hebt dan ook speciale gereedschappen nodig om ervoor te zorgen dat je appelboom mooi blijft. Allereerst is het noodzakelijk om een goede tijd uit te zoeken om de appelboom te snoeien.

Snoeien in de lente

Het beste is om de appelboom in de lente te snoeien. Op deze manier bent u er zeker van dat de boom goed beschermd is tegen schimmels en andere ziekten die veel voorkomen tijdens de zomermaanden. Ook zal deze periode een goede stuimulus zijn voor de nieuwe knoppen die de appelboom aanmaakt. Door de snoei kan elk jaar meer fruit worden geproduceerd, waardoor er veel meer appels zullen zijn. Ook het snoeien in de lente is noodzakelijk om de boom er mooi uit te laten zien. De stam kan verdikt en de takken verdunnen waardoor de appelboom meer lucht krijgt.

Snoeigereedschap

Om uw appelboom goed te snoeien heeft u speciale gereedschappen nodig. Het is het beste om een sterk paar snoeischaren te gebruiken die niet al te klein zijn. Het snoeien kan een hele klus zijn en daarom is het belangrijk dat de scharen sterk genoeg zijn om al het werk te kunnen verrichten. De takken kunnen worden gesnoeid met een grote steekschaar. Sommige mensen kiezen ervoor om verlengde steekscharen te gebruiken, dit in verband met de hoogte van de boom. Verder kunt u ook een snoeizaag, een laddertje, een eenkelhandschaar en tweehandscharen gebruiken.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Snoeitechnieken

Bij het snoeien is het belangrijk dat u de juiste technieken gebruikt. Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je de juiste takken uit de appelboom verwijdert. Kleinere takken die kruisen met andere takken kunnen worden verwijderd. Hierdoor krijgt het interne structuur van de appelboom meer lucht en voeding. Door het snoeien worden beschadigde of droge takken verwijderd. Verder is het belangrijk om te kijken naar de vorm van de boom. Er mag niet meer dan 1/3 van het gebladerte tegelijk worden verwijderd. Als het gaat om het snoeien van stammen moet u kort en voorzichtig snoeien.

Herstellen na het snoeien

Na het snoeien is het belangrijk om de boom te behandelen met een speciale olie en spuit tegen schimmels. Deze olie voorkomt dat de boom aangetast wordt door schimmel en ziekten. Ook worden er vaak speciale voedingsstoffen toegevoegd. Daarnaast is het aan te raden om de grond te bemesten. Hierdoor krijgt de appelboom een betere voedingsstofverzorging. Als laatste is het belangrijk om de boom te beschermen tegen insecten. Dit kunt u doen door de boom regelmatig te besproeien met een speciaal insecticide.

Conclusie

Snoeien is vereist om een oude appelboom gezond en mooi te houden. Om te zorgen dat de snoei zo goed mogelijk uitgevoerd wordt, is het belangrijk dat de juiste technieken worden gebruikt en de juiste gereedschappen worden ingezet. De ideale tijd om de oude appelboom te snoeien is in de lente, wanneer er voldoende warmte is om ziekten te voorkomen en nieuwe knoppen te stimuleren. Om het herstel na het snoeien te versnellen, kunt u de grond bemesten en de boom besproeien met insecticide.

Plaats een reactie