Pachira Aquatica snoeien

Pachira aquatica is een stoere, sierlijke plant die meestal wordt aangeboden in de vorm van een klimop. De plant heeft glanzend diep bladgroen en is af en toe versierd met geelachtige bloemen. Pachira aquatica is een van de meest voorkomende kamerplanten in huis en kantoor. Het is echter niet zo eenvoudig om Pachira aquatica te laten groeien en bloeien, snoeien is een noodzakelijk onderdeel om de plant mooi en gezond te houden.

Periode van snoeien

U kunt Pachira aquatica het beste van begin maart tot eind juni snoeien. De lente is de beste periode voor het snoeien. In de herfst kun je de plant ook snoeien om de vorm te behouden, maar het is niet zo effectief als het snoeien tijdens de lente. Naarmate de ochtendslaper ouder wordt, neemt hij minder vaak water op. Snoeien tijdens de lente helpt om de oude groene stengels te verwijderen, waardoor de plant voedingsstoffen binnenkrijgt uit de verjongde bladeren.

Hoe Pachira Aquatica te snoeien

Het snoeien van Pachira aquatica is een eenvoudig proces. Houd er rekening mee dat u geen bladeren of bloemen wegneemt. Allereerst, snijd alle dode en zieke bladeren en de oudste, verzwakte takken af met een schaar. Vervolgens kunt u grote stengels knippen met een schaar of een kleine bosmaaier. U kunt de top van de plante langer laten om een bossige, meer sierlijke uitstraling te krijgen. Als uw Pachira Aquatica begin een kraagvorm aanneemt, snijd dan het bovenste knoopje aan om de kraagshaar te ontvouwen. Controleer de plant vervolgens regelmatig om er zeker van te zijn dat de stengels recht blijven staan.

Gereedschappen voor het snoeien van Pachira Aquatica

Voor het snoeien van Pachira Aquatica hebt u de volgende gereedschappen nodig: schaar, kleine bosmaaier, tweezijdig mes, dunne bundel teakhout, speciale snoeikam, schacht, priem en snoeischaren. Een schaar is een eenvoudig gereedschap dat u moet gebruiken voor het knippen en verwijderen van kleine stengels. De kleine bosmaaier is geschikt voor het snoeien van grotere stengels of het maken van kleine lussen in de plant. Voor het maken van ronde sneetjes of een rechte, accurate snit, gebruikt u een tweezijdig mes. Met het dunne bundelteakhout kunt u verbindingen tussen de stengels, dus gebruik het om vervormingen in de plant te repareren. De speciale snoeikam is ontworpen voor het bijhouden en afgeven van ongewenst hout. U kunt de schacht gebruiken om de stengelverwardheid te vermijden, terwijl de priem en snoeischaren perfect zijn voor het aanpassen van takken en knoppen.

Slotwoord

Het snoeien van Pachira Aquatica is een eenvoudig proces. U hoeft alleen maar de bovengenoemde richtlijnen te volgen om de plant er gezond en groen uit te laten zien. Gebruik altijd de juiste gereedschappen voor het snoeien van Pachira Aquatica om ervoor te zorgen dat uw planten er een levenslange duur hebben. Snoei de plant twee keer per jaar en geniet vervolgens van de schoonheid van de Pachira Aquatica.

Plaats een reactie