Palmboom Snoeien

Palmbomen zijn een prachtige aanwinst voor uw tuin, maar hebben ook regelmatig professionele snoei nodig om er op hun best uit te zien. Hoewel het uitdagend klinkt moet het niet echt moeilijk zijn. Hier lees je hoe je je palmboom het beste kunt snoeien, in welke periode van het jaar, hoe je het aanpakt en met welke gereedschappen je het snoeien waarmee je het uitvoert.

Wanneer Snoeien?

Voor palmbomen is het belangrijk dat je weet wanneer ze gesnoeid moeten worden. Als je deze regel volgt, zal de palmboom het beste groeien. Als algemene regel kun je zeggen dat palmbomen het best gesnoeid kunnen worden in het late voorjaar en de zomer. Als je je palmboom in de lente snoeit, bestaat het risico dat het zijn frisheid en aantrekkingskracht verliest. In de herfst en winter is de palmboom minder vatbaar voor schade en is het dus beter om deze perioden te vermijden.

Hoe Te Snoeien?  

Het snoeien van palmboom vereist vaardigheid en vakmanschap. Wanneer je de palmboom gaat snoeien, is het belangrijk dat je niet alleen de takken wegsnoeit die te lang zijn, maar ook dat je orde en uitsparringen in je palmboom creëert. Zo krijgen de meeste palmbomen hun beste volwassen uitstraling. Als je het snoeien eenmaal begrijpt, zul je veel plezier hebben met het resultaat.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Voor het snoeien van palmbomen, heb je speciale gereedschappen nodig. Een goede, scherpe snoeischaar of takkenzaag wordt aanbevolen. Ook een paar extra hulpmiddelen, zoals een touw en een ladder, kunnen vaak nuttig zijn. Zorg ervoor dat al deze voorschrift stevig en veilig is voordat je begint, en werk niet alleen vanaf ladders.

Waar Moet ik Snoeien?

Het is belangrijk dat je op de juiste pleken snoeit. Er zijn gebieden die minder gevoelig zijn voor schade dan anderen. Er zijn ook delen van de palmboom waar je beter helemaal niet kunt snoeien. Bijvoorbeeld, oudere palmbomen hebben vaak dunne, meer losse stammen. Deze stammen zijn meer gevoelig voor schade, dus zorg ervoor dat je de stam niet raakt bij het snoeien.

Verder moet je ervoor zorgen dat je de bladeren aan de top van de palmboom niet weghaalt, omdat de bladeren veel voedingsstoffen aan de rest van de boom leveren. Probeer ook altijd uit te gaan van het silhouet van de boom wanneer je begint met het snoeien.

Een paar Snoeitips

Hier zijn enkele tips en aanbevelingen voor het snoeien van palmbomen:

  • Verwijder dode bladeren en dunne takken regelmatig.
  • Neem geen groter snoeiwerk op dan je aankan. Start klein en werk voorzichtig.
  • Voer nooit meer dan één snoeibeurt per seizoen uit.
  • Gebruik gekapte takken van de boom om garnalen te voeden of om compost te maken.
  • Wees voorzichtig bij het trappen van takken boven je hoofd.
  • Gebruik de juiste gereedschappen en materiaal.

Het snoeien van palmbomen vereist geduld, vakmanschap en ervaring. Maar als je het eenmaal begrijpt, wordt het veel gemakkelijker. Volg gewoon deze richtlijnen en je palmboom zal er gezond en sterk uitzien, en helemaal klaar zijn voor de volgende snoeibeurt.

Plaats een reactie