Passiebloem snoeien

Passiebloem is een prachtige struik die veel warmte en zonnigheid uitstraalt, en die je tuin opleukt. Passiebloem produceert grote, opvallende bloemen en de struik is redelijk makkelijk te verzorgen. Een belangrijk onderdeel van verzorgen is het regelmatig snoeien van de passiebloem.

Waarom snoeien?

Verwaarloos je je Passiebloem, dan zal de struik gaan uitlopen en kan het ongewenst is groeien. Hierdoor zal de bloemenproductie verminderen, en zal de struik er onverzorgd uitzien. Daarom moet je de passiebloem regelmatig snoeien.

Er zijn twee belangrijke doelen om passiebloem te snoeien. Ten eerste het verwijderen van oude bloemen. Daarnaast is het ook goed voor de struik om deze langer en steviger te maken. Door te snoeien krijgt de passiebloem ook een mooiere symmetrische vorm.

Wanneer snoeien?

Passiebloem moet regelmatig gesnoeid worden, maar er zijn twee periodes waarin het aan te raden is om de passiebloem te snoeien. De beste tijd om te snoeien is aan het einde van de winterperiode, waardoor de struik de warmte van de zon en het vroege voorjaar optimaal kan benutten. De tweede aanbevolen periode is aan het einde van de zomer, omdat de struik dan nieuwe knoppen produceert.

Hoe snoeien?

Als je de passiebloem gaat snoeien, moet je je eerst voorbereiden. Gebruik voor het snoeien een goede tuinschaar, een takkenschaar of een een snoeischaar. Houd deze gereedschappen schoon en geslepen, zodat je goed en veilig kunt snoeien.

Verwijder eerst verdorde en beschadigde bladeren. Als je de op de struik aanwezige takken beoordeelt, dan krijg je een goed beeld van struik. Kijk goed naar de stam van de passiebloem en knip dood of zwakke twijgen zodat de structuur van de struik wordt bewaard. Hou ook rekening met een symmetrische vorm wanneer je snoeit.

De beste resultaten behaal je door de passiebloem te snoeien voordat hij bloeit. Als je ervoor kiest om na de bloei te snoeien, dan worden de nieuwsgierigere takken geknipt; de bloemenproductie zal hierdoor minder worden.

Conclusie

Als je je passiebloem goed verzorgd, dan kan deze prachtig uitgroeien tot een volwassen struik met veel bloemen. Het is belangrijk om je Passiebloem te snoeien volgens een schema. Dit kan in het vroege voorjaar of het late najaar, afhankelijk van het klimaat. Gebruik de juiste gereedschappen en knip gerichte stukjes uit de struik, variërend van kleine twijgen of takken. Je passiebloem zal hier enorm van profiteren en je tuin een weldaad van kleur geven.

Plaats een reactie