Pluimhortensia snoeien

De Pluimhortensia (Hydrangea paniculata) is een van de meest voorkomende en mooiste sierplanten in Nederland. De Pluimhortensia komt voor als grootbloemige hortensia met witte, roze of lila bloemenpluimen. De Pluimhortensia is een meerjarige plant en kan gewoon buiten in de tuin of binnenshuis in een pot gehouden worden en bloeit in Nederland voornamelijk in de periode van mei tot september. Wil je ontsnappen aan de koude wintermaanden, dan kan je de Pluimhortensia ook binnen of in een serre verzorgen.

Pluimhortensia snoeien

Snoeien is voor de Pluimhortensia heel belangrijk om de plant gezond en mooi te houden. Snoeien moet elk jaar worden gedaan, de beste tijd is voor de winter of in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe knoppen groeien. Het verwijderen van dood, ziek of stervende delen van de plant is ook heel belangrijk. Dit kan helpen ziektes en plagen te vermijden. Voordat je begint met het snoeien van de Pluimhortensia is het belangrijk om naar de plant te kijken, zodat je een goed overzicht hebt van het algehele beeld. Op deze manier kun je bepalen wat je wilt verwijderen en wat je wilt behouden.

Zodra je begint met het snoeien van de Pluimhortensia, begin dan alleen met de geforceerde takken. Probeer oogjes te verwijderen die op of nabij oud hout aanwezig zijn. Ook verwijderen ze gebroken en gele takken, zodat het algehele beeld mooi blijft. Verwijder niet te veel originele takken of bladeren. Als je dat doet, zal de vorm van de Pluimhortensia aangetast worden. Probeer de natuurlijke vorm van de Pluimhortensia zo veel als mogelijk te behouden.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Gereedschap voor het snoeien

Er zijn verschillende gereedschappen die gebruikt kunnen worden voor het snoeien van de Pluimhortensia. Er is schaar gereedschap, waaronder een kleine handschaar of secateurs. De secateurs zijn vooral handig om takken te snoeien. Je kunt ook een snoeischaar gebruiken om de stam van de Pluimhortensia te snoeien. Het is ook belangrijk om een stevige ladder te gebruiken om bovenaan de Pluimhortensia te kunnen snoeien. Let er daarbij ook op dat de ladder stevig staat en je voorzichtig te werk gaat, zodat je niet ten val komt.

Hoe te werk gaan

Om je Pluimhortensia goed te snoeien, is het belangrijk om het algemene beeld van de plant te analyseren. U moet beginnen met het verwijderen van dode, kapotte of zieke takken. Als je klaar bent met het verwijderen van de ergste gebieden, zal je meer overzicht krijgen over het algemene beeld. Daarna is het tijd om de Pluimhortensia te snoeien, concentreer je daarbij op het verwijderen van geforceerde takken. Om extra ruimte te creëren, kun je ook oogjes verwijderen waar u geen ruimte voor zoekt. Je moet ook aandacht besteden aan het oogsten van oude hout.

Je Pluimhortensia is nu klaar om te bloeien! Pas als je klaar bent met het snoeien, is het belangrijk om de Pluimhortensia wat extra liefde te geven door middel van mulchen, compost of extra water. Door deze eenvoudige stappen toe te passen zal je Pluimhortensia stralen met zijn mooie placetes en de schoonheid die de Pluimhortensia geeft aan elke tuin.

Plaats een reactie