Polygala myrtifolia: Hoe Polygala myrtifolia te snoeien?

Polygala myrtifolia is een mooie groenblijvende struik die in veel tuinen te vinden is en wordt vaak toegepast om perken mee op te vullen. In tegenstelling tot andere struiken zoals liguster en take-evergroen die sterk worden bemest, heeft Polygala myrtifolia een beperktere toevoer aan voeding nodig. De bladeren van deze plant hebben ook weinig onderhoud en verzorging nodig. Hoewel de plant er mooi en gezond uitziet zonder extra snoei, kan hij vrijwel elk vorm krijgt die je wil door het juist aan te snoeien. In dit artikel gaan we het hebben over hoe je Polygala myrtifolia het beste kunt snoeien, waar je op moet letten, welke gereedschappen je kunt gebruiken en wanneer je het beste kan snoeien.

Hoe snoei je Polygala myrtifolia?

Polygala myrtifolia is gemakkelijk te snoeien, maar u moet een paar dingen in gedachten houden. U moet de planten op de juiste manier snoeien, anders kunt u de planten schaden en hun groei belemmeren. Hier zijn enkele tips over hoe je Polygala myrtifolia het beste kan snoeien:

 • Snoei uw planten in vroege lente, terwijl ze nog in bloei staan. Wacht niet te lang, omdat de struiken anders last krijgen van de bloei.
 • Snoei altijd dode of beschadigde bladeren en takken weg.
 • Knip groeiende takken terug tot de oorspronkelijke vorm of naar voren gerichte gebieden. Om de vorm van de plant te behouden, knip je de planten terug tot de vorm die je wil.
 • Gebruik een goede scherpe schaar bij het snoeien. Kies voor goed scherp gereedschap zodat het snoeien makkelijker en preciezer gaat.
 • Snoei de planten niet terug tot op de stam, want dan kan de plant blijvend worden beschadigd.
 • Als je de struiken bijhoudt en regelmatig snoeit, zal de plant gezond en mooi blijven.
 • Houd altijd in gedachten dat Polygala myrtifolia een bladverliezende struik is en dat sommige takken jaarlijks gesnoeid moeten worden.
 • Verwijder rotten en dode takken om de dikte en stevigheid van de struik te behouden.
 • Snoei de takken tot aan de grond af om de onderste takken te verwijderen en het gebladerte aan de bovenkant te behouden.

Polygala myrtifolia snoeien is in feite een evenwicht vinden tussen het verwijderen van oude en dode takken en het behouden van de vorm en dichtheid van de plant. U moet weten welke takken u moet verwijderen om de plant zo gezond mogelijk te houden. Als u het meeste uit uw Polygala myrtifolia wilt halen, moet u deze gebruikelijke snoeitechnieken volgen.

Welke gereedschappen heb je nodig om Polygala myrtifolia te snoeien?

Er zijn een paar verschillende gereedschappen die je kunt gebruiken om je Polygala myrtifolia mee te snoeien. Het belangrijkste is dat de gereedschappen die je gebruikt, goed scherp en van hoge kwaliteit zijn. De volgende gereedschappen kun je gebruiken voor het snoeien van Polygala myrtifolia:

 • Schakelaarzaag – een schakelaarzaag is een klein snoeigereedschap dat perfect is voor kleinere takken en het verwijderen van eventueel onkruid langs de basis van de stam.
 • Snoeischaar – een goede snoeischaar met sterke scharen maakt het snoeien van Polygala myrtifolia gemakkelijker.
 • Verstevigingsmateriaal – gebruik verstevigingsmateriaal om beschadigde of ingegroeide takken te versterken.
 • Snoeispuit – een snoeispuit is een klein gereedschap dat speciaal is ontworpen om moeilijk bereikbare takken te bereiken. Het is een nuttig hulpmiddel wanneer je takken wilt snoeien die niet op een normale manier met een schaar of schakelaarzaag kunnen worden aangepakt.

Wanneer het beste Polygala myrtifolia snoeien?

Het is het beste om Polygala myrtifolia te snoeien in het voorjaar wanneer de lente begint, want dat is de beste tijd om de planten te verjongen en de bloei te stimuleren. Je kunt ook latere snoeibeurt tijdens de zomer en de herfst uitvoeren, maar dit is vooral nuttig als je de plant wilt vormen en bijhouden. U kunt ook regelmatig onderhoudsnoei uitvoeren door dode bladeren en dood hout weg te knippen.

Conclusie

Polygala myrtifolia is een eenvoudig te snoeien plant. Als je de plant regelmatig snoeit en de bovenstaande tips volgt, kun je ervoor zorgen dat je Polygala myrtifolia gezond en sterk blijft over een aantal seizoenen. Snoeien is een goede manier om de beste bloemen en vruchten te krijgen. Door je Polygala myrtifolia goed te snoeien, kun je er ook voor zorgen dat de plant een mooie, compacte verschijning behoudt.

Plaats een reactie