Polygala myrtifolia snoeien

Het snoeien van Polygala myrtifolia: uitgebreide handleiding

Polygala myrtifolia is een smalbladige bodembedekker die veel wordt gebruikt in de tuin. Het is een decoratieve plant die het mooi doet in rock en alpine tuinen, borders en als bodembedekking. Ook als bodembedekker wordt Polygala myrtifolia vaak gesnoeid, omdat deze eigenschap ervoor zorgt dat het ook daar goed groeit en bloeit.

Pas wel goed op als je de plant gaat snoeien, want als je teveel snoeit kan de plant verdrogen. Het is daarom belangrijk dat je de plant alleen snoeit zoals we hieronder beschrijven.

Wanneer snoeien?

De beste tijd om Polygala myrtifolia te snoeien is in het vroege voorjaar, net voordat de plant actief begint te groeien. Vanaf dat moment kun je de plant, als het nodig is, een aantal keer matig of mild snoeien.

Hoe (licht) te snoeien?

Als je Polygala myrtifolia wilt snoeien moet je er altijd voorzichtig mee omgaan. Houd je daar aan en de plant zal helemaal niet lijden onder het snoeien. Zorg ervoor dat je niet teveel aan één plaats snoeit, want dat kan de plant verzwakken. Als je licht snoeit, zijn lage takken en soms de toppen een goed idee. Als je de plant drastisch moet snoeien, moet je de takken terugbrengen tot de basis van de plant.

Het gereedschap dat je nodig hebt

Om Polygala myrtifolia te snoeien heb je het volgende gereedschap nodig:

  • Een schaar
  • Een schoffel
  • Een haakse slijper

Een schaar is het meest gebruikte gereedschap voor het snoeien van de plant. Gebruik de schaar alleen om de lichtere twijgjes en blaadjes te snoeien. Als je dikke takken of lange takken met een dikke bladvorm wilt snoeien, is het beter om een haakse slijper te gebruiken. Een schoffel kan nuttig zijn als je de grond voorbereidt voor de plant, zoals het bemesten en afvoeren van overtollige grond.

Conclusie

Polygala myrtifolia is een decoratieve plant die goed geschikt is voor een rock en alpine tuin, border en als bodembedekker. Het snoeien van deze plant moet gebeuren tijdens het vroege voorjaar, voordat de plant actief begint te groeien. Snoei niet teveel, maar mild en licht, omdat teveel snoeien de plant kan verzwakken. Gebruik alleen de juiste gereedschappen: schaar, schoffel en haakse slijper.

Polygala myrtifolia

Met deze stapsgewijze, uitgebreide handleiding weet je nu precies hoe je Polygala myrtifolia kunt snoeien. Als je de tips voor het snoeien goed opvolgt, zal je planten mooi bloeien en gezond blijven.

Plaats een reactie