Pruimenbomen snoeien

Pruimenbomen zijn een prachtige aanvulling op vele tuinen. Deze bomen kunnen meerdere malen per jaar bloeien, waardoor u veel voordeel kunt behalen uit het telen van pruimenbomen. Onder het telen van pruimenbomen, is het belangrijk om te weten hoe je je pruimenbomen het beste kunt snoeien. Dit artikel zal u toelichten hoe je je pruimenbomen het beste kunt snoeien, in welke periode van het jaar, de beste manier van snoeien en wat je het beste kunt gebruiken in termen van gereedschap.

Waarom snoeien?

Snoeien is erg belangrijk voor als je wil dat je pruimenbomen correct gaan groeien en ook een gezond aantal fruit voortbrengen. Je kunt je bomen helpen door het verwijderen en slanken van gebroken takken, beschadigde takken, overbodige of zieke twijgen en scheuten. Door dit te doen kun je de basis vormen die nodig is om je pruimenboom gezond en evenwichtig te laten groeien. De pruimenboom wordt niet alleen beter in vorm en meer vriendelijk voor de tuinier, de procedure kan ook meer energie verminderen van de boom wat resulteert in meer gezonde vruchten.

In welke tijd?

Hoewel er verschillende kalendermomenten zijn die liggen aan snoeien van pruimenbomen, zou het ideaalste moment zijn in het late winterseizoen als de pruimenbomen bevroren zijn. Snoei de takken boven de bevriezing het eerst met snoeischaren. Dan de scheuten die onder de bevroren lijn groeien. De volgende stap is om stervormige scheuten te verwijderen en alleen een paar schema’s te behouden die worden gebruikt voor het vruchten dragen. Als het einde van de winter nadert, is het tijd om naar de vruchtknop te gaan en enkele bovenknoopscheuten weg te knippen om zo de vruchten kunstmatig te verlichten en overmaat aan fruit te voorkomen.

Gereedschap

Bij het snoeien is het gebruik van de juiste gereedschappen net zo belangrijk als de timing ervan. U moet een verzameling gereedschappen gebruiken voor het kappen en het uitdunnen van de pruimenboom. Om de gebroken takken weg te snoeien, maak je gebruik van een verlengzwaard, snoeischaar of takkenschaar. Voor het dunner maken van de bomen kunt u een kleine voorzagen gebruiken. De laatste stap zou zijn het afbinden van de stam met behulp van een tahekuit of touw voor het bewaren van de juiste vorm. Gebruik als laatste stap spuiten met een anti-rotmiddel om ervoor te zorgen dat de bomen gezond blijven.

Slotsom

Al met al is snoeien van pruimenbomen een langzaam proces dat veel tijd en inspanning vergt. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je pruimenbomen gezond en evenwichtig blijven. Volg de bovenstaande tips om ervoor te zorgen dat jepruimenbomen de beste kwaliteit fruit gaan dragen. Verzamel alle benodigdheden voordat je begint met het snoeien en zorg ervoor dat je met de juiste timing begint met deze procedure. Met andere woorden, als je je pruimenbomen het respect geeft dat ze verdienen, zullen ze je ruim belonen met een overvloed aan heerlijk fruit!

Plaats een reactie