Prunus Boom snoeien

Prunus is een geslacht van bloemplanten uit de Rosaceae familie, waaronder appelbomen, pruimen, kersenbomen en meer. Prunus bomen worden over het algemeen gezien als onderhoudsvriendelijk omdat ze zelf zorgen voorr ovigen productievan vruchten van het beste kwaliteit. Als u een Prunus Boom wilt planten in uw tuin, is het belangrijk dat u leert hoe u deze het beste kunt snoeien. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Prunus het beste kunt snoeien, welke gereedschappen je moet gebruiken en in welke periode van het jaar.

Beste Periode voor Snoeien van Prunus Boom

Het beste moment om een Prunus Boom te snoeien is het voorjaar. Voordat de knoppen gaan openen en er blad aan de bomen verschijnt, is de beste tijd om te snoeien. Als je de bomen snoeit voordat er blad aan verschijnt heeft dit twee grote voordelen. In de eerste plaats zie je de vorm van de boom duidelijk, waardoor je eerder ziet waar je het beste kunt snoeien. In de tweede plaats kan de boom makkelijker herstellen, omdat de knoppen die je hebt gesnoeid nog niet geopend zijn. Het is echter ook mogelijk om te snoeien als er al knoppen geopend zijn, als je voorzichtig bent.

Hoe Prunus Boom te Snoeien?

Het is belangrijk om de juiste technieken te kennen als je een Prunus Boom gaat snoeien. De eerste stap is het plaatsen van een afbakening. Om dit te doen gebruik je een afbakeningsstok en plaats je deze loodrecht op de bodem van de stam van de boom. De omvang van de afbakening moet afhangen van de grootte van de boom; de stok moet meestal rond de 7 cm boven de bodem zijn. De stok moet op dezelfde hoogte gehouden worden terwijl er wordt gesnoeid, om ervoor te zorgen dat alle takken op dezelfde hoogte worden gesnoeid.

Nadat de afbakening er is, kun je beginnen met het snoeien. Het is belangrijk om de boom in een evenwichtige vorm te houden, en je mag altijd alleen de uitstekende takken wegknippen. Vermijd het maken van scherpe, harde knipsels, omdat dit mogelijk permanente schade aan de boom kan toebrengen. Bij het snoeien kun je een scherp, schoon snoeimes gebruiken om de takken af te knippen.

Als je klaar bent met het afknippen van de takken, is het belangrijk om eventueel dood hout of gebroken takken bij te werken. Als je gebroken takken of dood hout ziet, kun je het beste de bovenkant van de tak slaan en de tak vervolgens verwijderen. Dit helpt de boomschors te beschermen tegen infecties en schimmels.

Gereedschappen voor Snoeien

Het gebruik van het juiste gereedschap is belangrijk bij het snoeien van Prunus bomen. Je moet een scherp snoeimes gebruiken om de takken mee te snoeien. Het snoeimes moet een rechte snede hebben om ervoor te zorgen dat de takken op de juiste manier worden gesneden. Het snoeimes moet goed worden onderhouden en je moet het geregeld scherpen.

Verder heb je ook een afbakeningsstok nodig om de afbakening van de Prunus Boom te maken. De stok moet loodrecht op de bodem van de stam van de boom worden geplaatst, zodat je de juiste afbakening kunt maken. Je moet ook handschoenen dragen om je handen te beschermen tegen krassen van het takken snoeien.

Conclusie

Het snoeien van Prunus Bomen is een noodzakelijk onderdeel van het onderhoud van de boombaar in uw tuin. Als je de juiste technieken en gereedschappen gebruikt, kun je ervoor zorgen dat je Prunus Boom op de juiste manier wordt gesnoeid. Het beste moment om de Prunus Boom te snoeien is in het voorjaar, voordat de knoppen openen, zodat de bomen de beste kans op herstel hebben. Vergeet ook zeker niet je handschoenen te dragen.

Plaats een reactie