Red robin op stam snoeien

Wat is Red Robin op stam?

Red robin op stam of Red robin op stamkip is een speciaal vorm van snoeien die veel tuinliefhebbers gebruiken om meer diepte en karakter te geven aan hun tuin. De Red robin is een bladverliezende struik die normaliter een sierlijke kleine boomvorm krijgt. Door hem geheel of gedeeltelijk op stam te laten staan, geeft de plant een meer subtiele uitstraling dan een helemaal uitgegroeide struik. Bij Red robin op stam krijgt de verplanting het uiterlijk van een vuistdikke stammetjes met gevarieerde twijgjes, die bijgevormd worden door middel van dagelijks snoeien.

Hoe snoei je Red robin op stam?

Red robin’s zijn het beste te snoeien in de lente, in de eerste stadia van de groei. Om de plant geschikt te maken voor Red robin op stam, dient de centrale stam als eerste gesnoeid te worden. De stam moet ongeveer een derde korter gemaakt worden dan de originele hoogte van de plant. Na de centrale stam moet er een cirkel rondom de stam gesnoeid worden, zodat de stam duidelijk zichtbaar is.

Vervolgens wordt de stam aan de buitenkant geëgaliseerd. Daarbij worden twijgen die buiten de cirkel van de stam groeien, teruggesnoeid. Na verloop van tijd krijgt de stam meer structuur en dient deze geregeld gehouden te worden. Om een mooi resultaat te behalen, dient de plant ieder jaar tussen maart en mei gesnoeid te worden. Let er wel op dat er in het vroege voorjaar geen kou is en de grond nog niet kurkdroog is.

Gereedschap voor het snoeien van Red robin op stam

Gebruik voor het snoeien van Red robin op stam altijd goed scherp, professioneel gereedschap. Een professionele steelboor en een takkenschaar zijn essentieel, maar ook een schop, een hak, een uitdunningsschaar en een hark zijn zeer handig. Indien mogelijk is het ook aan te raden om een ladder of trapladder te gebruiken voor de meer hoogStzittende stammen. Gebruik altijd een handige tuinhandschoen om beschadiging aan je handen te voorkomen.

Voor de beste resultaten maak je gebruik van hoogwaardige gereedschappen. Geen goedkoop tuinhuisje-assortiment, maar professionalenkwaliteit. Dit is noodzakelijk om een goed resultaat te bekomen, maar ook om blessures en schade aan de plant te voorkomen. Indien je zelf het onderhoud gaat uitvoeren, zou je deze verschillende gereedschappen kunnen kopen, maar je kan ze ook huren bij de meeste tuincentra.

Conclusie

Met het snoeien van Red robin op stam, krijgt je tuin meer diepte en karakter. Om voor een mooi resultaat te zorgen, dien je de plant in de lente te snoeien. Gebruik daarvoor hoogwaardig, professioneel gereedschap dat je ook gaat huren of kopen bij je tuincentrum. Zo creëer je een prachtige Red robin op stam tuin die je kunt genieten van jarenlang.

foto red robin snoeien

Plaats een reactie