Red robin: hoe snoei je deze haagplant?

Red robin is een sierlijke haagplant die succesvol wordt gebruikt om tuinen te versieren. De felle rode bloemen aan het einde van de zomer bieden een mooi contrast. Red robin is eenen enigszins uitdagende plant om te snoeien, maar het resultaat is de moeite waard. In dit artikel leggen we je uit hoe je de Red robin het best kunt snoeien.

Op welk moment?

Het is belangrijk om het juiste moment te kiezen voor het snoeien van je Red robin. Het beste moment om te snoeien is net na de bloei, meestal het begin van de herfst. Door het snoeien na de bloei verwijder je de afgedragen bloemen, waardoor de plant zich kan voorbereiden op het volgende seizoen.

Hoe te snoeien?

Als je je Red robin gaat snoeien, zorg er dan voor dat je het juiste gereedschap kiest. Gebruik kleine en scherpe snoeischaar om de plant te knippen. Dit zorgt ervoor dat je de plant mooi en evenredig kunt knippen.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Het kiezen van de juiste snoeitechniek is ook belangrijk. Het beste is om een ​​pluimvormige methode aan te houden. Snij de topstekken licht weg om een ​​bolvormige snede te verkrijgen, en snoei geleidelijk meer naar de grond toe. Vergeet niet dat je terug moet gaan naar de plaats van waaruit je bent begonnen om een ​​gelijke vorm te behouden.

Verwijder elke dood of ziek uitgesneden takken voorzichtig. Je kunt eventuele plaatsen waar de takken zijn afgebroken gladmaken met je vingers om wonden te minimaliseren.

Voortdurend controleren

Als je je Red robin niet systematisch en regelmatig snoeit, kan de plant snel uit balans treden. Je moet vooral je Red robin-hagen regelmatig controleren en eventuele uitgesneden takken verwijderen. Hierdoor krijgt de plant alle mogelijkheden om gezond en sterk te blijven.

Het is raadzaam om een ​​controleprogramma op te stellen om ervoor te zorgen dat je Red robin in perfecte conditie blijft. Probeer twee keer per jaar te snoeien, meestal net na de bloei in de lente en de herfst.

Je kunt eventueel een extra snoeibeurt overwegen als je plant extreem wild begint te groeien. Zorg ervoor dat je deze extra snoeibeurt in overweging neemt voordat het nieuwe blad weer zichtbaar wordt.

Tips

Hieronder enkele tips die je moet weten als je je Red robin gaat snoeien:

  • Gebruik altijd schone snoeischaren. Vervuiling op je snoeischaren kan leiden tot een verspreiding van parasieten en ziekten.
  • Snoei altijd in de ochtend om de plant te laten profiteren van de maximale dekkingskracht.
  • Gebruik een ​​hoge kwaliteit meststof om de plant in goede conditie te houden.
  • Bespuit zonnige takken met water om te voorkomen dat de zon de stengels laat uitdrogen.
  • Beschadigde takken kunnen worden verwijderd om de plant te verjongen en de groei te bevorderen.

Door de juiste procedure te volgen en de juiste tips in overweging te nemen, kun je je Red robin perfect knippen en aanplanten in een prachtig gezonde en mooie tuin.

Plaats een reactie