Snoeien van Rode bessen

Snoeien van rode bessen is een belangrijke taak om een gezond en voedzaam struik voor uw tuin te behouden. Wanneer rode bessen goed onderhouden worden, zullen ze u jaarlijks voorzien met rijpe, zoete vruchten. goed en regelmatig snoeien voorkomt ook dat ze tegen structuren groeien, zoals lantaarnpalen en andere objecten.

Waarom snoeien

Snoeien helpt bij het reguleren van de groei van rode bessen. Het voorkomt verdwaalde takken die krullen en bijven hangen. Het verwijdert ook de dode twijgen, zodat de groei van gezondere takken kan worden gestimuleerd. Snoeien helpt ook bijzonder bij het verwijderen van beschadigde takken. Regelmatig snoeien is de beste manier om rode bessen gezond en groen te houden.

Wanneer snoeien?

De beste tijd om te snoeien van rode bessen is in het vroege voorjaar. In het voorjaar worden de nieuwe groei en het verwijderen van oude, dode takken vergemakkelijkt. Snoeien in het najaar is mogelijk, maar het loont ook de moeite om te wachten tot de bladeren zijn gevallen. Het is aangeraden om de herbouw te beperken tot de eerste paar jaar na het planten van de struik.

Hoe snoeien?

Snoeien van rode bessen vraagt ​​om een verkleinde snoeischaar, loofschaar en bosmaaier. Doe geen dicht snoeien. Tegelijkertijd adviseren veel tuiniers niet om te veel te snoeien, omdat dit de groei van de struik kan verminderen. Verwijder alle dode, beschadigde en krullende takken, zoals takken die tegen een ander object aanlopen of te dicht bij andere takken aanliggen. Laat een paar centimeter ertussen voor wat lucht en licht. Snoei daarnaast dood en dor hout terug tot een gezonde knoppen. Dit helpt de struik het gezond en sterk te laten zijn.

Extra tips

Houd de rode bessen bij een voorkeursmaat van ongeveer drie of vier meter breed en twee meter hoog en snoei ze vervolgens terug naar deze maat. Verwijder oude takken leidend naar de grond. Ondersteun een middelgrote dividers. Snoei alleen vertakkingen die dik en gezond zijn en verwijder elke tien jaar ongeveer een derde van de takken, omwille van het open houden van de struik. Verwijder na de snoei altijd de gesnoeide takken. Dit voorkomt schimmelvorming of infecties.

Als u de rode bessen goed onderhoudt kan u jaarlijks genieten van zoete, rijpe vruchten. Snoeien is een belangrijk onderdeel van het verzorgen ervan. Bij het snoeien dient men goed te onthouden om de takken terug te brengen tot de voorkeursmaat, verwijderd dood en beschadigd hout, laat licht en lucht tussen de ingrediënten en snoei altijd de gesnoeide takken. Met een goede onderhoud kan u er voor zorgen dat u jaarlijks kan genieten van lekkere rode bessen.

Plaats een reactie