Rode bessen snoeien

Rode bessen zijn een lekkere versnapering die je kunt plukken uit de struiken in je tuin. Er is echter meer nodig dan alleen het plukken van deze bessen – gezond en rijp fruit wordt meestal geproduceerd door het snoeien van de struiken.

Waarom is snoeien van Rode bessen
nodig?

Snoeien van rode bessen is belangrijk omdat het de kwaliteit en hoeveelheid van de bessen die je plukt beïnvloedt. Wanneer een struik niet Word gesnoeid, worden de takken te dicht en verbergen ze het licht, wat het fruit laat rotten. Ook kan het groeiseizoen worden verlengd doordat de takken naar buiten worden gesnoeid om meer direct licht te verkrijgen. Dit bevordert het krijgen van een nieuwe oogst tijdens het seizoen.

Wanneer is de beste tijd om te snoeien?

Het beste is om rode bessen in de late winter of vroege herfst te snoeien. Als je in de winter snoeit, zal het planten wat minder bloedverlies veroorzaken wanneer de struik weer begint te groeien. Het is essentieel dat je wacht tot het vorstgevaar voorbij is als je in de winter snoeit of je riskeert dat de struik bevriest. Overmatig snoeien kan de struik ook schaden, dus maak je alleen de takken weg die echt problemen veroorzaken.

Hoe snoei ik mijn Rode bessen
?

Het beste is om geen meerjarig snoeien te doen op Rode bessen, maar om te focussen op het snoeien van enkele jaarlijke takken die al druk bezet zijn. Snoeien doe je het beste met een kleine scherpe snoeischaar, maar een handschaar kan ook. Verwijder alle oude, dode en zieke takken, evenals al het overtollige, dunne en verwarde dood hout. Laat alleen de frisse, groene, gezonde takken over. Belangrijk is dat je bij het uitlopende punt van een tak een kimvormige knop laat, deze geeft de tak de ruimte om daarna weer te groeien.

Conclusie

Als je wat extra tijd in je struikje van Rode bessen. steekt kun je op lange termijn meer bessen plukken. Met een paar eenvoudige stappen in de juiste seizoenen kun je je bessenstruik gezond en productief houden. Als je je struik let op de juiste manier snoeit kun je des te langer genieten van jouw eigen rode bessen.

Plaats een reactie