Salvias snoeien

Hoe snoei je Salvias?

Salvias is een verscheidenheid aan kruiden, sier- en tuinplanten die veel worden gebruikt in tuinen en op balkons. Het is belangrijk dat je je Salvias soorten regelmatig snoeit om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven. In dit artikel worden tips en trucs besproken om je Salvias goed te snoeien.

Wanneer Salvias snoeien?

De beste tijd om je Salvias te snoeien is na de bloei, meestal in de maanden juni, juli en augustus. Als je je Salvias te laat snoeit, is er een risico dat de bloemen niet goed meer gaan bloeien. Als je je Salvias echter te vroeg snoeit, loopt de plant het risico om erg vermagerd te worden en niet meer zo geschikt voor de verdere vermeerdering.

Hoe je je Salvias best snoeit?

Om de bloemen van je Salvias goed te laten bloeien, is het belangrijk dat je je Salvias goed snoeit. Er zijn verschillende manieren om je Salvias te snoeien. Hieronder worden de belangrijkste manieren kort besproken.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Algemene snoei

De algemene snoei vormt de basis voor elke Salvias. Bij algemene snoei worden alle dode, verdroogde of door schimmel aangetaste twijgen en bloemen verwijderd. Voer deze snoei elk voorjaar uit om je Salvias goed te laten groeien en bloeien.

Ongewenste scheutjes verwijderen

Het is belangrijk om regelmatig scheutjes te verwijderen die niet willen bloeien of te rank zijn. Scheutjes die in luchtige hoeken groeien, uitlopers en enten verwijder je het beste door ze bij de basis weg te knippen. Als je deze scheutjes niet verwijdert, nemen ze veel energie van de plant af, waardoor de bloemen niet goed meer gaan bloeien.

Vormsnoei

De vormsnoei van je Salvias is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je plant compact en mooi blijft. Dit doe je door de plant stevig in te korten, waardoor de plant meer bloemen gaat produceren. Dit is de beste manier om de bloemen van je Salvias te versterken.

Snoeigereedschap

Om je Salvias goed te snoeien heb je verschillende soorten gereedschap nodig. Zorg altijd dat je scherp snoeigereedschap gebruikt. Een geïmproviseerde schaar is nooit scherp genoeg om Salvias goed mee te snoeien. Voor het snoeien van Salvias heb je onder andere een secateurs, een telescoopschaar en een haagschaar nodig. Samen met deze gereedschappen kun je je Salvias optimaal snoeien en ervoor zorgen dat de plant gezond en mooi blijft.

Samenvatting

Salvias lijkt misschien een eenvoudige tuinplant, maar het is zeker geen makkelijke job om te snoeien. Je moet bekend zijn met de plant en weten welke periode van het jaar je de plant moet snoeien. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de juiste gereedschappen gebruikt, zoals secateurs, telescoopschaar en haagschaar. Als je je Salvias goed snoeit, zorg je ervoor dat je plant gezond en mooi blijft en voller bloeit.

Plaats een reactie