Sering snoeien

Wat is Sering?

Sering is een type bomen die voorkomt in de Tropen en de Subtropen. De sering is een kenmerkende boom en er zijn verschillende soorten, waaronder de seringbomen. De boom wordt vaak gekenmerkt door slanke tronken en trendlijnen die bestaan uit lange, bladverliezende twijgen. De sering boompjes kunnen al op jonge leeftijd een hoogte bereiken van tussen de 5 en 10 meter en ze worden meestal gebruikt als sierbomen in parken, lanen en tuinen.

Waarom moet je Sering kunnen snoeien?

Sering is een middelgrote boom die goed getolereerd wordt voor het klimaat in Nederland. Sering snoei is noodzakelijk om de boomgezondheid te behouden. De boom kan zo een mooiere structuur en vorm krijgen die hij nodig heeft om te bloeien. Door het snoeien worden ook ziektes en plagen gecontroleerd.

Hoe snoei je Sering

Om Sering te snoeien, heb je een goede kwaliteit takkenschaar nodig. Voordat u begint, moet u de boom inspecteren op begroeiing, schorsschade en ontbrekende takken. U kunt vervolgens beginnen met het snoeien van overtollig hout. Begin met het verwijderen van dood hout en beschadigde takken. Als u alle dood hout en beschadigde takken heeft verwijderd, kunt u verder gaan met het trimmen van de sierlijke takken. Verwijder ook staken en slanke, groeiende takken die de vorm van de boom verstoren.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Wanneer snoei je Sering?

Het is het beste om het snoeien van Sering uit te voeren tussen de lente of de zomer. Tijdens de zomer zijn de temperatuur en de luchtvochtigheid beter geschikt voor het snoeien. Ook is het goed om te weten dat je Sering tijdens de winter niet moet snoeien, omdat de bomen slap en broos willen worden en kunnen splitsen.

Hoe je het beste Sering kunt snoeien

Om ervoor te zorgen dat je Sering goed gesnoeid wordt, moet je eerst het doel van je snoei definiëren. Misschien wilt u uw boom vrij van twijgen en takken houden, of wilt u een mooiere algemene vorm creëren voor uw boom. Je moet ook de gereedschappen kiezen die je nodig hebt om de boom te snoeien, zoals een takkenschaar, een beiteltang of een schaar. Over het algemeen wordt aanbevolen om een ​​hoogwaardige, kwaliteitsgereedschap te gebruiken, zodat je jouw Sering met zorg kunt snoeien zonder schade aan te richten.

Vervolgens moet je de richting van de trimmingen bepalen, zoals de lijnen die de heuvel en de contouren volgen. Trim dan de lange, groeiende takken aan de zijkanten, zodat ze in lijnen met de heuvels komen. Als je klaar bent met het snoeien van de takken, kun je de boom controleren op gezondheidsproblemen, zoals dode bladeren, kronkelende takken en andere tekenen van verrotting. Vervolgens kun je nog verdergaan met het kappen van enkele jonge, gezonde twijgen ter decoratie van de boom.

Eindconclusie

Sering snoeien is een belangrijke klus omdat het de boom helpt gezond te blijven, de luchtcirculatie bevordert en helpt bij het verminderen van ziekten en plagen. Als je Sering goed wilt snoeien, zorg er dan voor dat je de juiste gereedschappen hebt, zoals een hoogwaardige takkenschaar. Je moet ook weten wat je moet doen om een ​​mooie vorm te creëren in de boom en je moet de juiste momenten kiezen om te snoeien. Als je dit doet, zal je Sering er gezond en mooi uitzien.

Plaats een reactie